La ghenă ca la Mall: oamenii străzii nu par interesați de hainele arădenilor

0
486

Mulți dintre noi avem haine pe care nu le mai folosim, fie că ne-au rămas mici, fie că au ieșit din modă, sau pur și simplu pentru că ne-am plictisit. De multe ori nu știm ce să mai facem cu ele, în dulapuri nu mai încap, iar pe  oamenii nevoiași, poate că, nu-i găsim la fiecare colț de stradă. Și atunci, mulți dintre noi, le punem în saci și le lasăm lângă containere, sperând că se va găsi cineva care se va bucura de ele. Însă, lucrurile nu sunt tocmai cum ne planificăm. Se pare că și cei care caută în gunoaie au devenit, cu timpul, pretențioși. Am văzut deseori îmbrăcaminte bună aruncată pe lângă ghenă, prin mizerie și călcată ăn picioare, de cei care au răscolit prin saci. Și e mare păcat, deoarece cei care le-au dus la gunoi, de multe ori le pun curate în saci sau cutii. ,,Am dus de multe ori haine bune,aproape noi,  pe care nu le mai port deoarece m-am îngrăsat, dar m-am lecuit când le-am văzut întinse prin noroi”, spune o tânără supărată.

Se întâmplă, de asemenea, ca hainele puse de arădeni la container, să fie adunate și apoi vândute în Obor. ,,E o întreagă rețea, mulți dintre ei sunt angajați la firma de salubritate, aceștia adună lucrurile iar apoi le vând în Obor. Am o cunoștință care mi-a spus că a făcut și 1000 de euro din vânzarea lucrurilor adunate de prin gunoaie”, povestește un alt arădean.

Zile trecute, ajungând pe lângă câteva asemenea containere, din cartierul Micălaca, dimineața pe la ora 8.00, am făcut câteva fotografii. Cam așa aratau lucrurile pe care arădenii le-au pus cu grijă în saci, pentru oamenii nevoiași. Containerele erau pline de haine și alte obiecte de îmbrăcăminte împrăștiate peste tot. Și asta putem vedea zilnic prin cartiere, din păcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.