O dorință mare a localnicilor este extinderea iluminatului public, administrația locală a comunei demarând deja lucrări pe străduțele laterale.
Astfel, au fost montați stâlpi pe străduțe în Colonie, în perioada următoare urmând să fie făcute și alte remedieri la iluminatul public. „Este vorba de zona de la Viocom, în Cuvin, zona gării la cartietul Florilor unde tinerii au locuri de casă și încă câteva străduțe unde iluminatul public nu este aşa cum ne dorim cu toții să fie. Întrucât pe fonduri europene nu sunt alocate sume în acest scop, facem noi aceste remedieri”, spune edilul comunei.
Un program amplu de reparații a fost demarat de Gospodarirea Comunală Ghio­roc. De la mijlocul acestei săptămâni, pe străzile neasfaltate din comună se efec­tuează plombarea gropilor. „Pe străzile neasfaltate am început să plombăm cu zavură gropile ce au apărut. Rugăm cetățenii să ne ajute la îngrijirea drumurilor, pentru că pe margini a rămas criblura din primăvară, criblură ce poate fi folosită la astuparea unor gropi mici, care sunt în fața proprietă­ților”, susține primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.
Infracțiuni – apel pentru prinderea făptașilor
După ce în vară, la Ghioroc au fost vandalizate semnele de circulație, de această data, administrația comunei se confruntă cu alte probleme – furt din cimitir și coșuri de gunoi stradal distruse. Primarul Corne­liu Popi Morodan face un apel la cetățeni pentru sprijin în găsirea făptașilor.
La cimitirul din Miniș a fost montată poarta din spate și tot în localitate a fost reparată poarta de la cimitirul catolic. „La Miniș la cimitirul catolic am avut de-a face cu o chestiune hilară. Mai precis, cineva a furat bolțurile de la balamale, iar porțile au căzut la pământ. Totuși îi mulțumim făptașului că nu a furat și porțile”, spune edilul comunei.
Administrația locală va înlocui mai multe coșuri de gunoi stradal, după ce acestea au fost distruse. „Acestea vor fi înlocuite de primărie, dar din banii noştri, ai comunei. Rugăm pe toți cetățenii să ne sprijine în găsirea făptașilor și punerea lor la plată, deoarece daunele pe care ni le produc nu sunt ale pri­măriei, ci ale tuturor”, susține Corneliu Popi-Morodan
Acțiune de ecologizare
O amplă acțiune de curățenie a fost organizată de Gospodarirea Comunală Ghio­roc, împreună cu voluntarii de la Hydro BG. Au fost ecologizate mai multe zone cu probleme din comună. Primăria va mai organiza acțiuni de curățenie, astfel că sunt așteptați să se alăture și alți voluntari din comună. Gospodarirea Comunală Ghioroc va continua cositul și curățenia, în special pe văile din comună și în alte locuri care necesită acest lucru. „Rugăm toți cetă­țenii să elimine Ambrozia din jurul proprietăților deoarece este o plantă foar­te nocivă. Conform legii, aceasta trebuie eradicată de fiecare proprietar, în jurul proprietății pe care o deține”, atrage atenția edilul comunei Ghioroc.
Lucrări de asfaltare la accese și parcări spre capele
Construcția capelelor – o dorință a lo­cuitorilor din Ghioroc și din satele aparținătoare a fost realizată. Se realizează deja lucrările de asfaltare a acceselor ce duc spre capelele construite.
„Se poate vedea lucrarea de asfal­tare de la capela din Miniș, urmând să ne mutăm la Cuvin și apoi la Ghioroc. În acest proiect se vor realiza în principal accesele spre capele, dar și câte o parcare în fața fiecărei capele și de ase­menea și alei în cimitire”, spune primarul Corneliu Popi-Morodan.
Mai mult decât atât, după cum localnicii își doresc, primarul a anunțat că va mai fi construită o capelă la cimitirul doi din Cuvin.
„Această lucrare o vom cuprinde cu prioritate în bugetul din anul 2017. De îndată ce vom avea bugetul aprobat vom începe constructia capelei nr. 2 din Cuvin”, explică primarul.
Primarul Corneliu Popi-Morodan a anun­țat că lucrările de asfaltare a străzilor din comună vor începe doar în primăvara anului viitor, întrucât nu a fost semnat contractul de finanțare.
„Contractul de finanțare va fi semnat în curând, dar nu vom mai avea timp să demarăm și procedura de achiziție publică în timp util pentru a putea începe și lucrările efectiv. Pro­babil execuția proiectului va incepe doar în primăvară ținând cont și de faptul că în curând începe sezonul rece”, a conchis edilul.

 

Recomandările redacției