Străzi Ghioroc

Lucrările la drum sunt în curs de desfășurare

Străzile din comuna Ghioroc sunt în cursul lucrărilor de asfaltare, lucrări începute cu ajutorul subproiectului ,, Modernizarea satului românesc ” din cadrul Proiectului Național de Dezvoltare Locală a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Locale.

Programul de asfaltare a străzilor comunale din Ghioroc face parte din Ordonanța de Urgența nr.28 din 10 aprilie 2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală. Suma alocată proiectului este de 4.537.229 lei, sumă alocată din bugetul statului.

Proiectul are ca scop asfaltarea a 5,7 km de strada din comuna Ghioroc, astfel vor fi asfaltate 3 străzi din Ghioroc, 3 străzi din Miniș și 4 străzi din satul Cuvin, urmând ca în Cuvin să se încerce asfaltarea unei alte străzi prin accesare de fonduri europene.Străzi Ghioroc 1

Toate străzile care sunt în curs de asfaltare sau urmează să fie asfaltate sunt cu ieșire la drumul județean. Lucrarea de asfaltare a străzilor din comună se face în paralel cu lucrările de canalizare. Proiectul de canalizare face parte din Master Plan apa-canalizare prin proiect cu Consiliul Județean Arad, în valoare de 7,3 milioane de euro. Din acest Master Plan mai fac parte și comuna Păuliș și Orașul Lipova.

 

Emilian Ciorogariu

 

 

 

Recomandările redacției