În această perioadă edilii din majoritatea comunelor se străduiesc să finalizeze lucrările ce impun multe ope­- rații în aer liber cum sunt reabilitările de clădiri, de drumuri ș.a.
La Ghioroc, bunăoară, tânărul edil Corneliu Popi-Morodan ne spunea că pe lângă lucrările începute până acum – ne referim aici la cele de modernizare a Centrului comunei – mai are în plan și finalizarea introducerii apei curente la unele obiective din Cuvin.
„Avem în plan ca în această vară atât la Căminul Cultural din Cuvin cât și la cimitir să introducem apa curentă. Aceasta, în paralel cu lucrările aflate în curs de execuție din centrul comunei: recondiționarea clădirii numită Ciuperca – emblema­tică pentru comună și pentru istoria ei recentă, ea făcând parte din angrenajul de funcționarea al celebrului tramvai verde – fiind una dintre cele mai importante. Apoi, tot în pri­ma parte a acestui an, am acționat pentru a moderniza iluminatul stra­dal precum și zona din fața Primăriei“ ne spunea edilul din Ghioroc.
Se știe că „Ciuperca“ din centrul Ghiorocului a fost și obiect al unor dispute în cadrul comunei.
După reabilitare, destinația acestei clădiri va fi hotărâtă mai târziu, fiind luate în calcul variante precum: locație a unui mic muzeu și a unei expoziții de fotografii cu referire la vechea cale ferată și vechiul tramvai dar și la cel care circulă acum.

Recomandările redacției