Unii dintre arădeni au avut parte de surprize neplăcute în ultimele zile. Aceștia, de fiecare dată când dădeau drumul la apă, apa avea altă culoare. Din cele spuse de o femeie domiciliată în Horia, la început, apa era albă, apoi maro.

Se pare că de mai multe zile aceasta încerca să își facă treaba prin casă, având mare nevoie de apă potabilă. Desigur, nu a avut parte de așa ceva pentru că la robinet găsea doar apă albă, parcă îmbibată cu clor. Mai târziu, după ce a reușit să treacă pentru această fază, sperând în sfârșit că poate să înceapă să își facă treaba, ea a avut parte de o nouă surpriză.

De această dată, apa era maro. Exact ca scoasă din pământ, apa arăta într-un fel deplorabil și era evident că nu poate fi consumată în condiții normale.

Neavând altă variantă, femeia s-a plâns în mediul online de unde au pornit o mulțime de reacții.

Se pare că în alte zone, apa nu doar că are culoare neobișnuită, aceasta emană și mirosuri care nu îți inspiră deloc încredere și care te fac să îți treacă setea în clipa următoare: „La noi la oraș în unele zone miroase apa de la robinet ca cea din veceu și nimeni nu ia măsuri doar trebuie să plătim așa că la sat nu e de mirare“, a declarat Mirela.

Desigur, se pare că și organele competente au fost anunțate, dar cea care a venit cu reclamațiile a dorit de asemenea să facă public felul în care trebuie unii să se descurce: „am sesizat organele competente!

Dar trebuie să vadă și massmedia in ce țară trăim! Nu ne ascundem sub preș gunoiul!“, spunea enervată Ileana.

Pe lânga. Ca să fie totul complet, Lucian a ținut să povestească o întâmplare la care a luat parte și care l-a lăsat cu un gust amar față de aceste situații în care sunt puși oamenii, mai ales că aceștia sunt prea rar luați în serios.

În Ineu, un domn a făcut plângere la DSP, OPC și au venit oamenii. I-au spus că apa este pură ca de izvor din epoca de piatră și este testată de ei. Fiind mai cald afară, o doamnă avea o apă plată în mână, omul obraznic i-a luat sticla și i-a pus apă de la robinet. Culmea, cu căldură afară nu i-a mai fost sete nici unuia dintre cei veniți să spună că apa este pură. Deci toată lumea să bea cu «încredere»“.

Așadar, în concluzie, sunt persoane care nu au apă, care nu pot să o folosească și care trebuie să cumpere apa de la magazin ca să poată să își facă de mâncare. Problema nu este nouă, aceasta este deja cunoscută pentru că se întâmplă destul de des pentru tot prin municipiu. Din păcate, rar se și rezolvă atunci când lumea se sesizează, aceștia fiind nevoiți poate să mai aștepte încă o zi, poate chiar mai mult, până în momentul în care cineva ia măsurile care trebuiesc luate.

Recomandările redacției