•  Interviu cu primarul comunei Ignești, Ioan Marinel Urs

Picture 011 Picture 064 Picture 061 Picture 059 Picture 056O interesantă discuție am purtat recent, cu primarul comunei
Ignești, Ioan Marinel Urs, discuția având ca temă, firește, câteva din realizările ultimei perioade. Comuna are în componență patru sate: Ignești (centru de comună), Minead, Nădălbești și Susani.
– Care ar fi, domnule primar câteva din realizările din ultima perioadă?
– Avem câteva realizări, mai ales în domeniul infrastructurii. Astfel, am continuat lucrările la DC18 Susani-Nădălbești, pe 1,1 kilometri;  s-a turnat covor asfaltic și s-au executat șanțuri betonate pe 2,4 kilometri – lucrări care continuă. În Susani continuăm lucrările la noul Cămin Cultural – mai avem doar să-i punem acoperișul, în următoarele zile, dacă timpul va permite. În Ignești am început amenajarea de trotuare – pe 1,2 kilometri și vom continua, la anul, în toate satele această lucrare. Lucrarea se face cu sprijinul Consiliului Județean Arad și cu fonduri locale. Am achiziționat pavele pentru 1,2 km de trotuare, până acum avem pavaj pe un tronson de 0,32 km și vom continua cât ne va permite vremea.
Am început modernizarea primăriei – construcție ce a fost neglijată peste 20 de ani. Odată aceste modernizări finalizate sperăm să atragem și turiștii, deoarece zona este deosebit de frumoasă. De asemenea ne-am pregătit și de iarnă: am asigurat tot necesarul de lemne de foc pentru cele două școli din comună.
– Știu că aveți și zone împădurite; cum asigurați gestionarea lor?
–Le exploatăm ritmic. Vreau să fiu bine înțeles: suprafața pe care o exploatez, imediat o și plantez cu puieți din specii de esență tare și care se adaptează la solul nostru: stejar, frasin, cireș. Am spus că exploatăm ritmic: cât tăiem atât plantăm. În acest an am împădurit o suprafață de 6 hectare. Nu avem noi nu știu ce mare suprafață de pădure, dar câtă o avem nu ne batem joc de ea, vrem să rămână și la urmași. Prin urmare, și numai din cele ce vi le-am spus putem spune că la Ignești vremea „lucrului bine făcut“ a început.
– Ce planuri aveți pentru 2015?
– Vom continua cu ce nu s-a terminat în 2014: vom finaliza clădirea Căminului Cultural din Susani, vom finaliza pavarea în cele trei sate. Avem în plan, de asemenea, ca în anul viitor să organizăm și noi sărbătoarea comunei Ignești, undeva prin iulie ori august, sub denumirea Zilele comunei Ignești; sărbătoarea o doresc mult și cei plecați din comună. Sperăm ca pentru ea să avem sprijin și din partea Consiliului Județean. Tot în 2015 intenționăm elaborarea unui proiect pentru asfaltarea de străzi. Având în vedere că ne bate iarna la ușă, vă spun că am făcut pregătirile necesare s-o întâmpinăm, avem inclusiv utilaj de deszăpezit.

Recomandările redacției