La început de iulie se va așterne al doilea strat de asfalt pe drumul Curtici-Macea-Sânmartin

0
200

O veste bună pentru  locuitorii din Macea, Curtici și Sânmartin.  La începutul lunii iulie începe așternerea stratului de uzură pe drumul județean Curtici Macea Sânmartin, după ce ieri mostrele de asfalt prelevate de pe șantier au arătat că lucrările sunt conforme și grosimea primului strat de asfalt a fost respectată, precizează reprezentanții CJArad.

A fost realizată câte o carotă din fiecare km de drum, pentru verificarea lucrărilor de până acum, iar rezultatul a confirmat calitatea lucrării. Săptămâna viitoare se vor monta bordurile la stațiile de autobuz și parcări.

„Cu mai puțin de o săptămână în urmă, se finaliza primul strat de mixtură asfaltică și în localitatea Sânmartin. Le-am promis oamenilor din zonă că, odată începută lucrarea, Consiliul Județean va verifica permanent modul în care se lucrează. Ne-am ținut de cuvânt și astăzi vă pot anunța că în cel mult 3 săptămâni, sigur dacă nu vor veni ploi torențiale până atunci, vom trece la așternerea stratului de uzură. Asta înseamnă că în această vară lucrarea se finalizează! Acest tronson de drum face parte din proiectul de modernizare a drumurilor transfrontaliere în care CJ Arad a câștigat 13,8 milioane de euro prin fonduri INTER-REG România-Ungaria, bani alocați pentru toate cele 8 județe partenere în proiect. Repet, toți acești bani au avenit la Arad pentru că am avut un proiect bun, un proiect puternic, care schimbă viața câtorva zeci de mii de oameni! ”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului județean Arad.

Reamintim că reabilitarea acestui tronson de drum este realizată de firma INTECO HOLDING și face parte din inelul care va închide rețeaua de drumuri transfrontaliere, prin care se realizează o legătură de bună calitate între vămile Nădlac și Vărșand, incluzând și localitățile Pereg, Pecica, Turnu, Iratoș, Dorobanți, Macea, Grăniceri, Pilu, Socodor. În cadrul aceluiași proiect, Primăria Orașului Curtici construiește șoseaua de centură care va face legătura cu DJ 709B Curtici-Macea și 792 C Curtici-Sântana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.