La începutul anului, zeci de firme din județ s-au închis

0
582

De început de an, zeci de patroni de firme și-au închis activitatea. Dacă mulți au ales să își suspende activitatea, alții au intrat în insolvență direct. Datele oficiale provenite de Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC) arată că, în prima luna a anului, la nivelul județului nostru s-au închis multe firme.

Astfel, conform evidenței ONRC, în luna ianuarie a anului acesta, la nivelul județului nostru au fost înregistrate  65 de suspendări de activitate. Sunt în număr ceva mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul proceduri de dizolvare, Oficiul pentru Registrul Comerțului a înregistrat 56 de dizolvări, în doar o lună – ianuarie.

Cât privește radierile, prima lună din 2019 a fost la indigo cu luna ianuarie 2018. Mai precis, s-au radiat 152 de firme și la începutul acestui an și la începutul anului trecut. ONRC a trecut în datele oficiale o dinamică de 0 %.

Reprezentanții Oficiului pentru Registrul Comerțului susțin că, în prima lună a acestui an au intrat în insolvență un număr de 10 societăți. Anul precedent, instituția a înregistrat 15 firme intrate în insolvență.

La începutul lunii trecute, potrivit ONRC, Aradul avea un număr de  30.414 profesioniști activi din punct de vedere economic, din care 19.387 persoane juridice și diferența, persoane fizice autorizate. Numărul acestora a crescut ușor față de anul 2018.

Potrivit datelor oficiale, în medie, între 50 și 60 de firme cu activitatea suspendată sunt înregistrate lunar, la Oficiul pentru Registrul Comerțului. De la începutul anului trecut și până în decembrie 2018, la Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC) s-au înregistrat 588 de suspendări de activitate în rândul societăților din județul nostru. În aceeași perioadă din 2017, numărul suspendărilor a fost de 458. În consecință, numărul suspendărilor a crescut cu 28 de procente, în 2018 față de 2017. Trebuie menționat că, dacă la Arad s-au încheiat multe activități economice, alte județe stau ceva mai bine.

Datele furnizate de Oficiul pentru Registrul Comerțului mai arată că, în 11 luni din 2018, un număr de 213 profesioniști au intrat în insolvență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.