Foștii colegi ai lui Adrian Petre în tricoul grupării fanion a Aradului au răspuns prompt convocării pentru evenimentul caritabil ce a avut duminică seara, la Sala Sporturilor Victoria. Spectacolul de pe parchet a cules aplauze, dar mai ales aproximativ 1000 de euro ce se duc direct în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, ce s-a angajat să mai amenajeze la standarde europene un al doilea etaj al Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Sufletul proiectului, Anamaria Nyeki Popa, nu le-a rămas nici ea datoare fotbaliștilor, care s-au ales la final cu diplome de participare, iar echipa câștigătoare a luat și un trofeu.
Fotbal efectiv s-a jucat o oră, adică trei meciuri a câte 20 de minute arbitrate de Flavius Dreghici, la capătul cărora echipa în alb s-a dovedit cea mai bună. Bodea – Hlistei, Chindriș, Todea și Prună i-au bătut cu 5-3 pe „roșii” ce i-a alinat pe Barna – Botiș, Rus, Petre și Mihai Radu (un prieten bun de-al lui Adi Petre) și cu 5-1 pe „negrii”, aflați în formula: Manea – Gligor, Copil, Stahl și ziaristul Dănilă. În partida pentru locul 2 câștig de cauză a avut formația în roșu, ce a trecut cu 7-4 de cea în negru. Adi Petre.
Spectacolul a fost garantat, atâta timp cât numai portarii Barna și Bodea nu și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce Alex Manea nu s-a abținut să nu urce și în atac și chiar să înscrie după o pasă a lui Copil. Goluri frumoase au reușit și tinerii antrenori Cristi Todea și Sorin Botiș, iar cel mai prolific jucător al turneului s-a dovedit Cătălin Hlistei. „Brili” a câștigat lupta la „baionetă” cu Victor Prună în urma unui… autogol, terminând turneul cu cinci reușite.
Anamaria Nyeki Popa le-a mulțumit participanților, jucători și spectatori, pentru că au înțeles necesitatea renovării Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii. „Deși nu e treaba noastră, la Arad construim spitale. O facem cu drag și cu responsabilitate pentru copiii noștri și orice ajutor, precum cel de azi la inițiativa lui Adi Petre, e mai mult decât binevenit și merită toate aprecierile noastre”, a spus „Voluntarul Anului 2017 în domeniul Sănătății”, distincție primită chiar din mâna secretarului de stat Raed Arafat.
La rândul său, Adi Petre a spus următoarele: „Suntem fericiți că am reușit să strângem o mică părticică din suma de care are nevoie spitalul, pentru a-i putea primi în condiții umane pe copiii bolnavi. În vară, când voi veni din nou acasă, aș vrea să fac ediția a doua a acestui turneu, tot pentru a pune umărul la renovarea secției respective. Mi-aș dori ca această competiție să devină tradițională, căci sunt convins că Asociația Cetatea Voluntarilor și Ana Maria vor avea și alte proiecte în sprijinul arădenilor. Astăzi, pe lângă scopul strângerii de fonduri, a fost și o reîntâlnire plăcută cu foștii mei colegi și antrenori de la UTA. Mi-am dorit să fiu alături de ei, sunt prietenii mei și au răspuns pozitiv la chemarea mea pentru această acțiune umanitară. Sunt onorat că am fost coleg cu ei”.
Clubul UTA a fost partener al acestei acțiuni caritabile oferind Asociaţiei Cetatea Voluntarilor două mingi de fotbal semnate de toți componenții lotului, în scopul licitării acestora. Totodată, gruparea fanion a Aradului, reprezentată și în tribune de Alexandru Meszar, Codru Grădinariu sau Cristi Păcurar, a oferit câte un calendar pe anul 2018 fiecărui spectator la evenimentul din weekendul trecut.

Recomandările redacției