CASA BULGARA DIN LIPOVACu prilejul implinirii a  275 de ani de la venirea bulgarilor în Banat, se organizează o serie de evenimente culturale, unul dintre acestea fiind cel de la Lipova, unde s-a desfăşurat o tabără de pictură, eveniment ce a avut loc în perioada 31 iulie  2013 – 11 august 2013, organizatorul evenimentului fiind Uniunea Bulgară din Banat.
Tabăra de pictură a avut loc la „Casa Bulgară” a Uniunii Bulgarilor din Banat, Filiala Lipova, iar cel care s-a ocupat de eveniment a fost Ivan Vasilchin, persoana care conduce ArtForumul de pictură.
Au fost prezenţi la eveniment pictori din Slovacia, Bulgaria şi România care, pentru inceput, au făcut un tur al oraşului Lipova vizitând obiectivele turistice, culturale şi istorice locale principale, cum ar fi: Mănăstirea „Maria Radna”, Biserica Ortodoxă din Lipova, centrul vechi al oraşului, precum şi zonele din împrejurimi, putându-şi astfel selecta imagini pe care, ulterior, le-au transpus pe pânză, creind astfel fiecare o viziune proprie asupra lor. Tablourile acestora vor fi expuse la Muzeul Bulgarilor din localitatea Dudeştii Noi, din județul Timiș.

Recomandările redacției