Tradiționalul Festival al Părădicilor de la Macea are loc în curând. Este al XI-a de când localitatea găzduiește sărbătoarea câmpenească îndrăgită. Se anunță și un progrm artistic atractiv, la finele săptămânii, în zilele de 5, 6 și 7 iulie.

Festivalului Părădăicilor este organizat de Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean, Primăria și Consiliul Local Macea, în parteneriat cu Asociația Experiența Multisport.  

Evenimentul, care de la an la an se bucură de o prezență tot mai mare, își propune promovarea produselor locale, dar și a zonei în sine, în cadrul evenimentului găsindu-și loc și alte activități precum concursuri de ciclism și de pescuit, cât și o seară multiculturală cu participare internațională. Festivalul va fi însoțit de un generos program artistic.

„Festivalul de la Macea se încadrează perfect în tendința de a ne promova produsele tradiționale. Activitățile conexe prezentării produselor tradiționale fac din Festivalul de la Macea un punct de atracție nu doar culinar, ci și sportiv sau turistic”, a susținut Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Asociația Experiența Multisport este un partener fidel al festivalului, prin concursul de ciclism organizat, precum și printr-o seară multiculturală cu participanți din șase țări, în care accentul se va pune pe voluntariat. Cristina Nistor, reprezentanta Asociației Experiența Multisport este de părere că „acest concurs de ciclism se integrează perfect în programul Festivalului, fiind o componentă importantă a promovării comunei Macea”.

 

Recomandările redacției