La Micherechi s-a desfăşurat „Festivalul colindelor”, ediţia a VI-a

0
180

La Micherechi, în Ungaria s-a desfăşurat sâmbătă, 19 decembrie, cea de a VI-a ediție a „Festivalului colindelor”, care este organizat anual, de primăria din această localitate.

La evenimentul din acest an au participat oficialități, între care PS Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Excelența Sa, Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României la Budapesta, Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Margareta Tat, primarul Micherechiului și viceprimarul Berthold Netea, Ana Sarkozy, directorul Școlii Generale din Micherechi, Angelica Puskar, directorul grădiniței, Eva Iova Șimon, redactorul-sef al săptămânalului „Foaia Românească”, Tiberiu Boca și echipa de filmări de la emisiunea TV în limba română „Ecranul nostru” a postului Duna TV, domnii Petrică Crețu, Ioan Roxin și Ioan Bodoc, reprezentanții celorlalte culte creștine din Micherechi (baptist și penticostal), reprezentanți ai Consiliului Local și numeroși invitați.

Programul de colinde a fost oferit de către coruri și reprezentanții confesiunilor creștine – baptist, penticostal și ortodox, care au urcat pe scena Casei de Cultură „Gheorghe Dulău”. În partea a doua, pe scenă a urcat și grupul „Amos”, din Cluj Napoca, care a interpretat mai multe colinde și cântări.

În data de 20 decembrie, a avut loc un concert de coline, la Catedrala Episcopală „Sf. Nicolae” din Gyula. Concertul a fost susţinut de către corul „Pro Musica” şi un grup de elevi de la Liceul”Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB). La eveniment au fost prezenţi printre alţii, PS Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria, Florin Trandafir Vasiloni şi consulul general al României la Gyula, Maria Gurzău Csegledi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.