La noi ca la nimeni… Drumul Arad-Șiria o poveste fără sfârșit, plină de gropi și nervi întinși la maxim

1
1225

De ani de zile se tot vorbește de reabilitarea drumului județean Arad-Șiria-Pâncota, dar de făcut nu se face mare lucru, ca să nu spunem mai nimic. În ultima vreme nici nu mai avem curaj să oprim la Șiria, că oamenii ne văd și ne iau la întrebări despre acest drum. Iar unii dintre ei ne întreabă: „Pe unde ați venit de la Arad sau pe unde vă întoarceți?” ori „Este foarte rușinos ce se întâmplă. Nu mai știm cu cine să vorbim despre acest drum județean domnule”. „Am înțeles că s-au făcut fel de fel de licitații” , spune un șirian, care folosește zilnic acest drum Șiria –Arad. „Da, dar acum sunt prin instanță cei care au participat. Doar nu credeți că va câștiga acela care arela îndemână, balastul, nisip , balastiera și cariera de piatră, stație de asfaltare, tehnica de lucru. Într-un cuvânt acel constructor care poate oferi un preț mai bun și calitate mai bună”. În continuare s-a iscat un adevărat dialog, în care s-au implicat cetățenii. Semn că este o problemă stringentă, care îi interesează pe oameni. Asta,mai ales că le scoate bani din buzunar pentru reparațiile pe care trebuie mereu să le facă, mai tot timpul, la mașinile proprii. Așadar redăm dialogul, căci este foarte sugestiv:

-Dar să vă mai spun ceva domnule, dacă tot am pornit discuția…

– Nu trebuie neapărat să ai ultilajele când participi la licitație, poți să ai și o roabă. Însă este strigător la cer ce se întâmplă cu drumul acesta. Până una alta, noi ne distrugem mașinile. Domnule, credeți că pe ei îi doare capul că eu am investit acum, la ultima reparație, în mașina mea 50 de milioane, adică mai bine de o mie de euro. Și asta din cauza drumului pe care circulăm zilnic.

-Da, până la urmă cei de la Consiliul Județean Arad ar trebui să ia taurul de coarne și să spună: Până aici! Noi avem nevoie de drum, nu de procesomani. Dar o să vedeți că până la urmă pentru cine s-a ținut această lucrare și atunci să tragem concluzia. O femeie care ne asculta, efectiv a zbierat la noi. „ Noi doară, știm asta!”. Și, trebuie să recunoaștem, că avea dreptate. I-am răspuns calm: „Tot așa și noi ca și dumneavoastră circulăm pe acest traseu, de ne clănțăne dinții în gură și creierul în cap, de hârtoapele și gropile din drumul acesta nenorocit: Arad -Șiria”.

Voicu Sida

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.