Absenteismul alegătorilor se confirmă cu fiecare oră care trece

1
281

UPDATE ora 18: Trecerea timpului confirmă şi accentuează absenteismul masiv al alegătorilor. În nici o secţie de votare din centrul oraşului vizitată, nu s-a putut consemna la orele 18,00 o prezenţă care să treacă de 20%. Secţia de votare 1, prima vizitată la această oră, încă nu calculase procentul, însă la ora 16,00 înregistra o prezenţă la urne de 16%.Procentul cel mai ridicat a fost înregistrat la secţia de votare 98: 272 de voturi exprimate din 1.107 electori înscrişi pe liste, adică 24,57%. La aceeaşi oră, secţia de votare 92 înregistra o prezenţă de 19,73%, iar secţia de votare 97 de 17,66%.

La secţia de votare 91, comisia nu i-a permis redactorului acreditat de Glasul Aradului să facă fotografii în interiorul secţiei de votare, preşedinta neştiind dacă fotografierea este sau nu este permisă de lege, iar un membru al comisiei considerând că actul fotografierii unui votant în faţa urnei este încălcare a dreptului la intimitate al persoanei private.

Eugen Puiu

—————————-

UPDATE ora 16: La ora 16, prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 18, 41%, iar la Arad de 15, 59%. Participarea este mai mare decât cea din 2009 de la ora 16 când s-a înregistrat un procent de 14,95, dar mai mică decât în 2007, când a atins pragul de 19,6%.

—————————-

ora 10 La ora 10, prezenţa la vot pentru alegerile europarlamentare, la nivelul judeţului Arad a fost de 3, 86%. Media naţională  a fost 4, 61%, cu un procent de 4,3 % în mediul urban  şi 5, 03%  în mediul rural. În topul  judeţelor, cu cea mai mare prezenţă la urne se situa judeţul Olt cu 7,8 , în timp ce la polul opus se afla Timişul cu 3, 52%. Printre cei „surprinşi” la urne în această dimineaţă se numără prefectul Cosmin Pribac, candidatul din partea PNL George Demian şi deputaţii PSD Dorel Căprar şi Flavius Măduţa.

 vot 3Prefectul Pribac: Votul de astăzi e foarte important

„Îndemn toţi arădenii să-şi exercite dreptul fundamental de a vota. Ţara noastră este de peste 7 ani în Uniunea Europeană şi trebuie să fim conştienţi că prin votul de astăzi  legitimăm atât persoanele care vor merge în Parlamentul European cât şi însăşi construcţia Uniunii Europene împreună cu valorile democratice pe care le promovează. Drept urmare votul de azi e foarte important pentru parcursul european al României în următorii ani, dar şi pentru viitorul Europei unite”, a spus Cosmin Pribac, prefectul judeţului Arad.

 

 

caprar maduta

Deputaţii Căprar şi Măduţa au votat pentru o Românie puternică în Europa

Deputaţii PSD Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au votat cu gândul la o reprezentare cât mai bună a ţării noastre în instituţiile europene, pentru o Românie puternică în Europa. „Îi îndemn pe toţi arădenii să voteze, să nu îi lase pe alţii să decidă pentru ei! Eu am votat cu gândul la o echipă care îi poate reprezenta pe români cu adevărat, pentru o echipă care poate să ne facă mândri că suntem români!”, a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. Flavius Măduţa a votat împreună cu familia, în cartierul Grădişte. „Am votat cu gândul la viitorul copiilor mei, pentru o societate mai bună, pentru o viaţă mai bună. Am încredere că arădenii vor arăta astăzi că sunt cetăţeni europeni cu drepturi depline. Îi îndemn pe toţi arădenii să iasă la vot, indiferent de opţiunile politice”, a declarat Flavius Măduţa.

 

 

 Candidatul PNL George Demian: Votul trebuie exprimat indiferent de orientare politică

demian2Candidatul PNL George Demian a fost şi el printre cei care s-au prezentat la urne în cursul dimineţii. „Votul trebuie exprimat indiferent de orientare politică. Eu azi am ales să votez pentru viitor, pentru o dreaptă puternică”, ne-a spus Demian, care votase deja, în jurul orei 9, 30, la Şcoala generală nr. 4.

 

 

 

 

 

Gabriel Constantinescu

Eugen Puiu

 

1 COMENTARIU

  1. Clasa politica ar trebui sa- si dea demisia in bloc pentru ca dezgustul fata de politiciene se manifesta prin prezenta la vot nu mai exista incredere noi alegatori nu mai sintem respectati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.