taieriParcul Natural Lunca Mureşului a făcut plângeri penale pentru pagubele produse în aria protejată, în urma tăierilor ilegale de lemne. Administraţia parcului şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad vor efectua,  în această perioadă, acţiuni împotriva defrişărilor.
În ultima perioadă, administraţia parcului a fost implicată în mai multe acţiuni ce au vizat prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, dintre care, una s-a desfăşurat în ju­deţul Timiş. Mai multe persoane au fost surprinse tăind lemne şi au fost predate postului de Poliţie Cenad. Garda Naţională de Mediu, Comisari­atul Judeţean Timiş a aplicat amenzi în cuantum de peste 100.000 de lei proprietarilor de teren unde s-au înregistrat tăieri. Pagubele înregistrate au însumat un volum de 407 metri cubi de lemne.
Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului a depus plângeri penale la Poliţia din localităţile Periam, Sânnicolau Mare şi Şeitin pentru pagubele produse în aria protejată. Comisariatul Timiş al Gărzii de Mediu a pus în vede­rea administraţiei parcului să solicite conducerii RNP Romsilva, suplimentarea cuantumului de carburanţi pentru a putea intensifica patrulările în zonă şi deblocarea unui post de ranger pentru Cenad. Acţiuni vor fi intreprinse şi în Arad în această perioadă.
„Reprezentanţii administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad vor face patrulări, conform planului lunar de patrulare aprobat de conducerea parcului. Acest plan de patrulare include desigur şi suprafeţele din judeţul Timiş. Ne exprimăm încă o dată speranţa că pe viitor vom fi sprijiniţi de către toate autorităţile competente pentru a reduce substanţial tăierile ilegale din parcul natural“, a spus Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mu­reşului.

Recomandările redacției