OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎntr-o scurtă discuție purtată cu primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară, am reușit să punctăm o foarte scurtă trecere în revistă realizărior acestui an, văzute firește, prin prisma sărbătorilor care se apropie.
– Care sunt obiectivele despre care ați putea spune că finalizarea ori progresul realizat în finalizarea lor vă aduce o satisfacție aparte?
– Orice obiectiv inițiat și dus la bun sfârșit în folosul comunității este un motiv de bucurie. Am înțeles însă sensul întrebării și, privind în urmă, acum  când ne mai despart câteva zile de frumoasele Sărbători de Iarnă,  pot spune că sunt câteva mai aparte. În primul rând mă bucur că s-a făcut reabilitarea Școlii Generale din Păuliş și avem certitudinea, datorită demersurilor pe care le-am inițiat, că vm finaliza lucrările șila Școala din Sâmbăteni care are nevoie de o zugrăvire exterioară. Apoi și partea sportivă am sprijinit-o și-am susținut-o, echipa de fotbal „Păulișana Păuliș“ o susținem din 2005, sportivii având acum un vestiar cu utilități moderne. Și aestea sunt doar câteva foarte pe scurt.
– Ați amintit mai devreme și despre unele planuri de viitor, unele legate de tineri. Despre ce este vorba?
– În primul rând vreau să-i asigur pe concetățenii mei că vom face tot ce ne stă în putință ca toate lucrările inițiate să fie finalizate, astfel încât locuitorii comunei să aibă condiții – vorbim aici de utilități – similare celor din orașe. Revenind la planurile pentru 2014, vrem să dăm în folosință Centrul de Informare Turistică – ce va aduce două noi locuri de muncă; să finalizăm Școala din Sâmbăteni; să încerpem lucrări de reabilitare a conductei de apă potabilă, pri înlocuirea conductei de azbociment cu alte din material plastic; să introducem canalizarea în Păuliș și să instalăm și Stația de epurare; să asfaltăm circa 7 km de străzi în Păuliș; să susținem în continuare viața sportivă a comunei, echipa de fotbal bucurându-se de o largă susținerre printre tinerii comunei și nu numai. Un deziderat important este acela de a susține stabilirea tinerilor în comună; astfel la începutul anului 2014, vom face demersuri pentru atribuirea de loturi tinerilor pentru construcția de locuințe. Există o listă serioasă de cereri pe care însă n-am procesat-o deoarece  abia după expirarea termenului acoperit de Ordonanța de Urgență – în 25 decembrie a.c. – cu privire la terenuri putem să luăm în considrare acest deziderat. Cam acestea ar fi, foarte pe scurt, câteva din obiectivele pe care le vom lua în considerare anul viitor.
– Cum întâmpinați Sărbătorile de Iarnă?
– Bine că mi-ați amintit: în a doua zi de Crăciun, adică pe 26 decembrie, la ora 20 îi invit pe locuitorii comunei iubitori de muzică populară și pe oaspeții lor la Balul de Crăciun, ce se va ține la Căminul Cultural.

Recomandările redacției