La Păuliș, de sărbătoarea Nașterii Mântuitorului „bunătatea s-a împletit cu dragostea de Dumnezeu“

0
591

Apropierea marii sărbători a Nașterii Mântuitorului a făcut ca tot mai mulți oameni să se gândească și la cei mai puțin norocoși, mai ales când este vorba de copii ori de vârstnici. Se cuvine astfel să menționăm și inițiativele realizate la îndemnul preotului Daniel Ungur din parohia Păuliș.

Cu modestia care-l caracte­rizează, domnia sa ne-a relatat pe scurt câteva din aceste acțiuni. „Fiind o perioadă binecuvântată în care oamenii se apropie mai mult de Dumnezeu și sunt mai înclinați  spre a da, am încercat să-i îmdemnăm să se implice în unele activități prin care să aducă bucurii semenilor lor mai puțin norocoși, precum și în frumoasele momente ale colindatului. Am avut rezultate bune și în 6 decembrie, de Sfântul Nicolae – când este și Hramul Bisericii Ortodoxe din Păuliș – am reușit ca după Sfânta Liturghie să bucurăm toți copiii cu câte un dar venit de… la Moș Nicolae; ne-au sprijinit credincioșii parohiei. În după- amiaza zilei s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului de obște pentru sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor, oficiată de un sobor de preoți apropiați  Parohiei. Apoi ieri, în 22 decembrie, împreună cu un grup de copii am fost cu colindul la cei 17 vârstnici de la Căminul din Păuliș, dăruindu-le și câte un mic dar. Tot în aceste zile copiii din Păuliș vor beneficia de daruri de Crăciun, totul cu sprijinul Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad. Pentru familiile mai nevoiașe am pregătit unele pachete ce conțin și unele obiecte de îmbrăcăminte, pachete pe care le voi duce personal celor ce nu vor putea să vină la slujba de Crăciun.
De marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului nostru vreau să le urez tuturor credincioșilor numai bucurii, sănătate, seninătate și liniște sufletească“ a fost urarea de final făcută de preotul paroh din Păuliș, Daniel Ungur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.