preot2 preot1După cum am scris în numerele noastre anterioare, preotul Gheorghe Rusu din Păuliș a ieșit la pensie. În urma pensionării preotului Rusu, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Consiliul Eparhial, hotărăște numirea noului preot, Daniel Nicolae Ungur la Parohia din Păuliș.
Noul preot, instalat
Așa se face că duminică, 26 octombrie, la Biserica Ortodoxă din Păuliș a fost instalat noul preot, Daniel Nicolae Ungur. În vârstă de 35 de ani (născut în 15 mai 1979), acesta este absolvent al Facultății de Teologie din cadrul Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad. În 16 august 2003 a primit Taina Preoției iar misiunea preotească a început-o la Parohia Dorgoș, unde a slujit aproape 11 ani.
La instalarea noului preot la Biserica Ortodoxă din Păuliș a fost prezent și primarul comunei Păuliș, pro­fe­sorul Petru Nicoară. Aceasta s-a realizat după oficierea Sfintei Liturghii de duminică. În cadrul ei, preotul protopop Ioan Jidoi, alături de preotul Gheorghe Rusu i-au înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, Liturghierul și cheile bisericii.
Primarul Petru Nicoară i-a urat noului preot bun venit în Păuliș iar celui ce s-a pensionat, Gheorghe Rusu i-a mulțumit pentru activitatea depusă de-a lungul celor 37 de ani, felicitându-l și pentru lucrările de investiții făcute – la biserica și la cimitirul din localitate. Primarul l-a asigurat pe noul preot că Primăria îi va fi alături și-l va sprijini (și) în activitatea administrativă.
„Aștept de la noul preot să pună mult suflet în ceea ce face, pentru a păstra echilibrul cu celelalte culte din localitate și o bună colaborare cu celelalte instituții de pe raza comunei. Cu înțelepciunea preotului Rusu și cu tinerețea noului preot, Daniel Nicolae Ungur, sperăm ca pe viitor să se păstreze bune relații de colaborare cu toți enoriașii – în mod special cu tinerii și copiii, spre a-i atrage către Biserică; cu atât mai mult cu cât preotul Ungur știu că este implicat în diferite proiecte privind educația și sprijinul oferit copiilor din punct de vedere spiritual“ – a subliniat primul edil al comunei Păuliș.     (F.B.)

Recomandările redacției