La Păuliș, modernizarea drumurilor rămâne prioritatea administrației

0
683

După cum se știe și după cum am mai scris, administrația comunei Păuliș a făcut eforturi deosebite pentru a elabora și depune o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru modernizarea comunei. Unele dintre acestea sunt acum la faza vizitei în teren a Comisiei de Evaluare a proiectelor de la AFIR Timişoara, după cum ne preciza primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară.

„Joi, 11.02.2016, ne aşteap­tă vizita în teren a Comisiei de Evaluare a proiectelor de la AFIR Timişoara. Comisia verifică autenticitatea datelor din pro­iectul european «Asfaltare străzi  în comuna Păuliş, localităţile Păuliş şi Sâmbăteni, pe 8 km». Proiectul se află la Comisia de evaluare AFIR Timişoara întruind un punctaj de 56,7 puncte, urmând a se întocmi raportul de evaluare. Dacă proiectul va fi eligibil se va trece la întocmirea proiectului tehnic după care se va semna contractul de finanţare cu AFIR Timi­şoara. Pasul următor va fi scoa­terea lucrărilor la licitaţia pu­blică. Sperăm că până la sfâr­şitul intervalului mai-iunie să se rea­lizeze toate procedurile şi se vor începe lucrările de construcţie pe restul de străzi din Păuliş şi Sâmbăteni“ – ne spunea edilul.
Un al proiect deosebit este în atenția… publică. „Este vorba de proiectul pentru «DC 69 Cladova pe 2,2 km» – proiect finan­ţat de la Bugetul Local, Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Este finalizat proiectul tehnic, aşteptăm să îl introducem pentru aprobare în cadrul Consiliului Local Păuliş în luna februarie, urmând ca intr-o nouă etapă să scoatem lucrarea la licitaţie publică pentru aflarea constructorului. Valoarea proiectului se ridică la peste 18 miliarde lei. Sperăm ca până la finele anului 2016 să finalizăm asfaltarea drumului comunal DC69 Cladova (Valea Mică)“ – a mai precizat primul edil din Păuliș.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.