deszapezireChiar dacă a venit abia acum, la final de ianuarie, zăpada multă căzută în ultimele câteva zile n-a luat… prin surprindere administrația comunei Păuliș. Dimpotrivă, după cum ne spunea primul edil, Petru Nicoară, Primăria Comunei Pău­liş a luat măsuri din timp pentru o astfel de situație.
„Pentru întreg procesul de deszăpezire, pe care-l facem cu angajații Serviciului de Gospodărire Comunală, ne organizăm din timp. Pregătirea utilajelor a fost făcută din timp pentru a se putea interveni optim, în caz de acumulare a stratului de zăpadă, în toată comuna – în special în zona localităţii Cladova. Dispunem de un buldoexcavator cu lamă şi de un tractor U650 prevăzut cu o lamă specială pentru deszăpezire. În cursul zilei de luni, chiar din cursul dimineţii s-a acţionat pe DC69 Cladova pentru împrăş­tierea mate­rialului antiderapant. Suntem pregătiţi cu mate­rialele din stoc, nisip şi sare pentru a anihila poleiul şi zăpada“ – ne spunea primarul.
În altă ordine de idei, trebuie subliniat că pregătirile pentru sezonul rece au fost făcute la timp, pe toată linia. „Pentru Primărie, şcoli şi grădiniţe au fost asigurate stocurile necesare de lemne de foc încă din primăvară; lemnele fiind uscate au eficienţă la centralele termice. De asemenea, au fost izolate termic unităţile de învă­ţământ și localul Primă­riei, toate dispunând și de geamuri termopan, ceea ce face ca în spaţiile încălzite temperatura să fie optimă și să asigure confortul necesar activităților derulate“ – ne asigura profesorul Petru Nicoară, primarul comunei Păuliș.

Recomandările redacției