Deţinuţii din Penitenciarul Arad au ocazia să-şi găsească un rost în viaţă, după eliberare. Este vorba de o Bursă a locurilor de muncă, organizată special pentru persoanele private de libertate, în scopul reintegrării sociale a acestora.

penitenciar jilava - detinutiDirecția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Arad împreună cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare organizează cea de a doua  Bursă a locurilor de muncă în cadrul proiectului cu titlul  „Egalitate de șanse la o viată implinită”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„Bursa Locurilor de Muncă, împreună cu toate celelalte activități derulate în cadrul acestui proiect, este orientată în directia îmbunătățirii capacității de ocupare a persoanelor de etnie romă, propunandu-și să-i susțină în demersurile lor de ocupare a unui loc de muncă. Persoanele private de libertate de etnie romă participante la acestă bursă au participat la programe de instruire – acces pe piața muncii și au absolvit cursurul de calificare în meseria «lucrator in cultura plantelor»”
, a susţinut Erika Stark, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Participarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii vor pune la dispoziția participanților, toate materialele necesare desfășurării în cele mai bune condiții a bursei.

Pentru organizarea evenimentului s-au implicat Penitenciarul Arad si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad. Acţiunea va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 10:00, în cadrul Penitenciarului Arad.

Recomandările redacției