capela PereguMareChiar dacă sunt anumite obiective despre care nu se vorbește prea des, datorită conotațiilor lor aparte, realizarea lor nu poate fi trecută cu vederea. Aceasta, atât datorită costurilor pe care le implică realizarea lor cât datorită gradului de civilitate pe care-l aduc în viața comunității în anumite momente de cumpănă.
Recenta dare în folosință și sfințirea unei noi și moderne capele mortuare în localitatea Peregu Mare, face parte din această categorie.
Momentele inaugurale s-au derulat duminica trecută, în prezența a numeroși localnici, a reprezentanților administrației locale – în frunte cu primarul comunei Emeric Kovacs, a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a reprezentanților cultelor, a unor oficialități precum viceprimarul Aradului, Levente Bognar ori reprezentantul UDMR, Farago Peter. După ceremonia religioasă, primarul Emeric Kovacs a spus câteva cuvinte despre condițiile în care a fost posibilă realizarea lui.
„Ceremonia religioasă a fost oficiată în limba fiecărei minorități care trăiește în comună, de preoții aparținând tuturor cultelor, un lucru obișnuit pentru locuitorii comunei noastre, care conviețuiesc în armonie, fără a face diferență de națio­nalitate, limbă sau religie, comuna având și porecla de Mica Europă. Subliniem sprijinul Consiliului Jude­țean în realizarea acestui obiectiv necesar colectivității“ a subliniat edilul din Peregu Mare. (F.B.)

Recomandările redacției