recensamantRecensământul Populaţiei şi Lo­cu­inţelor, realizat în 2011 are în sfâr­şit rezultate definitive, ce urmează să fie prezentate. La Prefectură va fi organizată, astăzi, o conferinţă de prezentare a datelor finale oficiale pentru recensământul realizat în judeţul nostru. La conferinţă va fi prezent prefectul judeţului, Cosmin Pribac şi Florica Grec, directorul exe­cutive al Direcţiei Judeţene de Statistică Arad.
Potrivit ultimelor date prezentate, cu caracter provizoriu, judeţul nostru a înregistrat o scădere dramatică a populaţiei. Populaţia judeţului Arad a scăzut din anul 2002 cu peste 52.000 de persoane. Judeţul Arad a pierdut peste 98.000 de locuitori din anii 90’ şi până în 2011, conform datelor propvizorii de la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor. Primele date după recensământul din toamna anului 2011 au indicat că, Aradul se situa pe locul 20 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de locuitori, cu 409.072 de persoane. De la ultimul recensământ realizat în anul 2002, populaţia Aradului a scăzut cu peste 52.000 de persoane, potrivit datelor statistice provizorii. Studiile realizate indicau că populaţia judeţului Arad nu a mai crescut din anii 1966 şi 1977.
Situaţia exactă privind numărul de locuitori, structura etnică, distribuţia pe medii de rezidenţă, precum şi alţi indicatori va fi prezentată astăzi. Trebuie spus că, potrivit datelor oficiale lunare, sporul natural a indicat o scădere continuă a populaţiei judeţului.

Recomandările redacției