Interviu cu domnul Marinel Ioan Urs, primarul comunei Igneşti

Ignesti primarPoposim la Primăria Comunei Igneşti, unde îi găsim la birou atât pe domnul Marinel Ioan Urs, primarul comunei, cât şi domnul Ioan Toader, viceprimarul acesteia. O echipă de oameni tineri şi dinamici, care funcţionează ireproşabil, din câte am putut constata.
– Domnule primar, cum propu­neţi să începem interviul nostru?
– Fireşte, cu urarea de „An Nou Fericit!” pe care o adresez, împreună cu domnul viceprimar şi prin intermediul ziarului dumneavoastră, tuturor cetăţenilor comunei.
– Privind retrospectiv – sau peste umăr, cum se mai spune pe la noi – înspre anul trecut, cum aţi caracte­riza anul 2012 în ceea ce priveşte Primăria comunei Igneşti?
– Pentru mine a fost chiar un an greu, deoarece am preluat Primăria cu o sumedenie de datorii şi cu foarte multe probleme. Însă, cu ajutorul bunului Dumnezeu, cu sprijinul cetăţenilor şi cu susţinerea autorităţilor centrale am reuşit să soluţionez cea mai mare parte dintre ele. În plus, am avut în vedere şi respectarea promisiunilor cu care am venit în faţa cetăţenilor. După cum v-am mai spus şi cu alte ocazii, aici la noi, la Igneşti, se face doar politica cetăţeanului.
– Care ar fi, domnule primar, principalele lucrări edilitar-gospodăreşti soluţionate anul trecut în comuna Igneşti?
– Deşi vorbim, practic, doar despre o jumătate de an din acest mandat, aş începe cu rezolvarea burselor pentru elevii din comună. Apoi, aş continua cu pietruirea străzilor şi cu asigurarea de lemne de foc pentru cetăţenii comunei, despre care vă va informa şi domnul viceprimar. Mai departe, am reabilitat Postul de Poliţie şi am început lucrările de modernizare a grupurilor sociale de la şcoală şi de la Primărie. Aici, n-am ce face, trebuie să precizez că Primăria din Igneşti n-avea un grup social şi, astfel, eram de râsul lumii. Fireşte, lucrările la acestea încă nu sunt finalizate, dar le vom termina imediat ce ne-o va permite timpul. După care vom trece şi la renovarea sediului Primăriei, aşa după cum este şi firesc. Eu nu pot să stau aşa, pasiv, când ceva nu este în regulă, deoarece oamenii, cetăţenii, te judecă după ceea ce faci, nu după ceea ce spui că faci.
Ignesti– Domnule viceprimar Ioan Toader, domnul primar spunea că ne oferiţi mai multe detalii despre aprovizionarea cu lemne a populaţiei din comună…
– Am acordat populaţiei o cantitate de 650 mc de lemne de foc – în medie aproximatix 3 mc pe fiecare familie. Apoi, aş mai vrea să precizez că ne-am preocupat în permanenţă şi de iluminatul public din comună, precum şi de alte lucrări specifice acestei perioade.
– Domnule primar Marinel Ioan Urs, am aflat că lemnele de foc au fost distribuite cetăţenilor la un preţ mai mic decât cel practicat în anii trecuţi…
– Într-adevăr, am adus îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte cooperarea cu Ocolul silvic privat „Codrii Zărandului” din Sebiş, în sensul că avem în prezent un contract de prestări de servicii pentru marcare, pază şi alte activităţi     specializate, în rest de exploatarea propriu-zisă ne ocupăm noi sau composesoratele. Astfel să diminuăm destul de mult preţul materialului lemnos, în avantajul cetăţenilor comunei. Mai mult, am reuşit să obţinem, anul trecut, un beneficiu net de 2,1 miliarde de lei vechi, din exploatarea celor 700 de hectare de pădure pe care le avem.
– Aşa ajungem şi la proiectele edilitare pe care le aveţi în vedere pentru anul pe care numai ce l-am început…
– Va fi un an greu, dar ne vom strădui să fim la înălţimea nevoilor. Ne bazăm nu doar pe alocaţiile bugetare, ci şi pe resursele noastre locale, cum este cazul exploatării raţionale a fondului forestier despre care vorbeam mai sus. Dincolo de finalizarea lucrărilor începute anul trecut, vom extinde reţeaua de apă curentă din sursa Nădălbeşti în satele Minead şi Igneşti, lucrare pe care sperăm să o şi finalizăm în acest an. De asemenea, avem un proiect de modernizare a Drumului Comunal 18 care leagă Igneştiul de Susani şi Nădălbeşti, unde mai avem de asfaltat cam un kilometru. Vom începe lucrările la Căminul Cultural din Susani şi, fireşte, vom continua lucrările de amenajare a trotuarelor în toate cele patru sate aparţinătoarecomunei. Dorim să construim o sală de nunţi şi botezuri la Igneşti, astfel încât cetăţenii să nu se mai deplaseze până la Moneasa pentru astfel de activităţi sociale. În plus, vom amenaja un teren de sport la Igneşti şi câte un parc de joacă la Grădiniţele din Igneşti şi din Susani. Fireşte, în toate activităţile noastre ne bucurăm de sprijinul consilierilor locali şi profit de ocazie pentru a evidenţia implicarea consilierului local Alexandru Bârte din satul Susani.

 • mr ion chirita spune:

  Domnule Ursu

  Dumneavostra recoltati ,,ASFALTUL” turnat de fostul primar
  si acuma ASFLTATI CA LA CIOMUNISTI a doua ora as vrea sa cred
  ca nu lati banii de doua orii.

  Domnule primar cum faci cu BORDURILE lwe scotii la noapte si le plantezii maine?

  Domnule primar pretenul me MITICA POPESCU a spus ALILUIA.
  Semnat mr ion chirita sydney australia

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției