În săptămâna 19-22 decembrie 2016 la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, va avea loc cea de-a XIV-a ediţie a Săptămânii părinţilor – un amplu program ce urmăreşte cunoaşterea poten­ţialului uman şi profesional al şcolii şi dezvoltarea unei relaţii active între şcoală, familie şi comunitatea locală.
În această săptămână se vor desfăşura mai multe activităţi la nivel de clase, activităţi atractive în care părinţii sunt invitaţi să se implice, „Colinde, în în jurul unei mese cu mere, nuci şi  cozonaci”, „Adolescenţa- vârstă a deciziilor”, „Ştiu să comunic corect!” – activitate demonstrativă pentru părinţi, „Dezvoltarea personalității copilului”-Lectorat cu părinții, „Ateliere de creaţie pentru cei mici şi mari” şi alte activităţi interesante. În aceste zile părinţii pot participa la lecţii, pot retrăi emoţiile orelor de curs descoperindu-l pe elev în
mijlocul colegilor de clasă, bucurându-se împreună în recreaţii.   Tot în această săptămână, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” lansează proiectul „Îmbogăţeşte biblioteca şcolii tale!” ce se va derula pe tot parcursul anului. Acest proiect presupune creşterea numărului de cărţi, publicaţii în biblioteca şcolii prin achiziţii, donaţii de carte,  activităţi de voluntariat. De asemenea se doreşte o reamenajare a spaţiului destinat bibliotecii. Câteva dintre activităţile propuse sunt ,,Eşti în trend dacă citeşti!”- activitate în cadrul ,,Săptămânii lecturii”, ,,E o lume minunată biblioteca şcolii-ntreagă!” – donaţie de carte în cadrul Târgului de Crăciun. „Acest proiect presupune de fapt o reală îmbogăţire a fondului de carte existent, proiect în care sunt implicaţi elevii, părinţii şi profesorii şcolii!”, a spus  directorul adjunct Viszhanyo Aurelia.
„ Grupul ţintă al proiectului  «Îmbogăţeşte biblioteca şcolii tale!» sunt elevii şcolii şi prin acest proiect se doreşte o sti­mulare a elevului pentru citire. Sperăm la o implicare cât mai mare pentru donarea de cărţi de către elevi, părinţi şi de către cadrele didactice din şcoală!” , a conchis directoarea şcolii, prof. Flavia Frăţilă .
Prof. Romina Doboş

Recomandările redacției