feieș Casa Cult Sebis 9537 aleie Sebis 9559În urmă cu câteva zile am făcut o deplasare la Primăria Orașului Sebiș, în ideea de a afla ultimele noutăți vizavi de planul de acțiune al administrației și implicit a primului edil, Gheorghe Feieș. Deși foarte ocupat, edilul sebișan a făcut tot posibilul să ne „strecoare“ în programul său, după cum ne-a și spus când ne-a văzut. „Ați cam nimerit-o cam rău, am o zi atât de încărcată: niște ședințe printre care și de Consiliu Local, apoi avem și un meci serios – la adversari acasă. Dar… când vine presa eu nu o țin la ușă: îmi sacrific din timp cum se poate și le rezolvăm pe toate, să fie bine“ – au fost cuvintele lui de întâmpinare.
Ședință „fulger“ cu 16 puncte
Fiind un primar cu o vastă expe­riență – de peste 20 de ani, dar și cu specializări deosebite – fiind singurul primar cu doctorat în administrație locală, Gheorghe Feieș are, după cum ne-am dat seama, o eficiență aparte în rezolvarea situațiilor curente.
„În ședința de Consiliu Local am avut 16 puncte pe ordinea de zi, dar am terminat-o în 40 de minute, fiind bine pregătită. La noi, oricum, toată lumea votează pentru binele orașului și al cetățeanului“ – ne mărturisea edilul, în timp ce verifica și rezolva cu rapiditate maldărul de documente aflate pe biroul său.
„Urgențele“ perioadei, în derulare
Știind din teren că sunt unele lucrări serioase în derulare, am solicitat edilului să ne facă unele precizări vizavi de o mică parte dintre ele.
„E bine spus o mică parte, deoa­rece ne referim acum la doar câteva. Deja a venit aparatura pentru spital, pentru secția radiologie. În ur­mă­toarele câteva zile ne vin spe­­- cialiștii din Anglia pentru montarea ei. Mai multe despre asta vă poate spune managerul spitalului, doctorul Cristian Sîrb. Sunt aproape de finalizare și lucrările în secția spitalului unde se va monta această aparatură; o parte se pot realiza doar după ce vin specialiștii. O altă lucrare este în curs de derulare în sa­tul aparținător, Prunișor; aici sunt în curs de realizare lucrări de amenajare a trotuarelor. S-a început din centru și continuăm spre margine; cât e vreme bună, firește și vom finaliza la primăvară. Mai realizăm și tencuieli exterioare la Casa de Cultură din Sebiș și lucrări la școală – tot depinzând de condițiile meteo și schimbăm acum și coșurile de gunoi din oraș“ – a creionat succint câteva dintre priorități primarul Sebișului.

Recomandările redacției