La Sebiș s-a marcat începerea proiectului „Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice“

0
397

4047 4057 4064La sediul Primăriei Sebiș a avut loc zilele trecute o conferință de presă inițiată pentru a marca începerea  proiectului „Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiș“.
În cadrul acesteia, primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș a prezentat – pe lângă date despre tema la zi și alte numeroase puncte realizate în cunoscutul oraș de pe Valea Crișului Alb.
Spicuim câteva date esen­țiale din cele prezentate de primul edil sebișan despre obiec­- tivul vizat. „Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea nivelului stării de sănătate a populației orașului Sebiș și a comunelor învecinate prin dezvoltarea unei infrastructuri dura­- bile și eficiente de sănătate ce sprijină asigurarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu, servicii esențiale pentru populație. Astfel, pro­iectul «Reabilitare, dezvoltare și modernizare ambu- latorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiș», înființat prin Regio – Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 Domeniul major de intervenție 3.1 are o valoare totală de 2 296 159,17 lei, din care 1 717 973,49 lei reprezintă finanțare nerambursabilă și contribuția beneficia­- rului. Valoare neeligibilă estimată inclusiv TVA aferentă acesteia este de 169 768,42 lei iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 410 417,26 lei. Regio – Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de către Ministerul dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitatea de Autoritate de Mana­gement iar la nivel regio­nal de către Agenția pentru dezvoltare Regională Vest, organism intermediar al pro­- gramului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Perioada de implementare a programului este de 10 luni“.
În cadrul conferinței de presă a vorbit și directorul Spitalului, dar și constructorul acestui obiectiv, cei doi aducând precizări în plus cu privire la acest proiect important pentru locuitorii orașului Sebiș dar și a zonelor adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.