La secția 68 din Vlaicu prezența la vot a fost peste media națională

0
322

Aradul nu a fost niciodată un județ fruntaș în ce privește prezența la vot. La secțiile de votare din zona Lebăda, din cartierul Aurel Vlaicu, prezența a fost însă sensibil mai mare decât acum două săptămâni la primul tur. Lumea se îndrepta, în unele momente ale zilei, râuri, râuri către secțiile de votare 67 și 68. Hotărât lucru, afluxul de oameni este în mod clar altul.
Chiar la secția 68, a fost o mică înghesuială, toate cabinele de vot fiind ocupate preț de câteva minute. Nu a fost semnalat niciun incident. Miza se simțea că este alta față de cea de acum două săptămâni. Un soi de încordare plutea în aer. Oameni intrau, ieșeau. Luau buletinul de vot. Un moment în care fiecare cetățean are pu­terea cea mai mare. Fie și pentru o secundă. Stă deasupra unei coli de hârtie cu două nume. Hârtia, de proastă calitate este aproape străvezie. Ștampila de control aprope că a trecut prin ea. Tușul aplicat de ștampilă este ca o pată de sânge, violet -albăstrie. Rămâne ca o cicatrice. Introduci buletinul în urnă. Liniște. Cei care ieșeau erau mai relaxați. Dar ce au spus câțiva dintre alegători, la ieșirea din secția de votare? R. V. „Am votat pentru ca să nu-mi mai văd copiii acasă doar de Crăciun și de Paște. Sunt plecați de peste 10 ani din țară pentru o pâine mai bună. Au zis că stau un an doi să facă un ban. Și au trecut 12. Am îmbătrânit așteptând și eu și soțul meu. Sper să vină, ca să fim iarăși împreună cu toții. Cu copiii, nora și ginerele și cu toți nepoții. Asta îmi doresc și ca mine, cred că sunt milioane de părinți în toată țara asta“.
G. L. „Vreau să fie bine, o stare normală, nu de permanente tensiuni“.
Oamenii vin și pleacă. Fiecare dintre ei pare a spune că și-a făcut datoria.La secția 67 prezența la vot a fost de 727 de persoane din 1680 înscrise pe listele electorale. Asta înseamnă un procent de prezență de 47,14%. La secția vecină, 68 din 1387 de electori s-au prezentat 718 de votanți, procent care a reprezentat 55,37 % prezență. Media pe Arad a fost de 50,22% , iar cea națională de 49,11%. Vorbim de statistica orelor 20,00, cu o oră înainte de închiderea urnelor.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.