urologieDotări de ultimă generaţie au fost achiziţionate pentru secţia Urologie-Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, prin Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“, Consiliul Judeţean şi Primăria Arad. Valoarea dotărilor se ridică la peste 200.000 de euro, iar acestea nu vor deservi doar actului me­dical, ci şi în domeniul universitar.
Noile dotări au fost prezentate în cadrul unei conferinţe organizate chiar la secţia de Urologie din cadrul unităţii din Piaţa Mihai Viteazul. Acestea constau în aparatură laparoscopică-endos­copică, staţii monitorizare ATI, lavoare şi masa chirurgicală.
„Am dorit să prezentăm arădenilor realizările noastre, în pregă­ti­rea studenţilor pe activitatea clinică. Am recepţionat dotările achiziţio­nate pentru secţia de Urologie. În prezent, clinicile Universităţii de Vest «Vasile Goldiş», atât în medicină generală, cât şi farmacie şi stomatologie sunt dotate la standarde europene“, a susţinut prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fon­dator al UVVG Arad.
Despre investiţiile făcute în sistemul medical arădean – cele realizate, în curs de derulare precum şi deja inaugurate a vorbit preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Acesta a explicat că, anul viitor, administraţia va accesa fonduri nerambursabile pentru mai multe investiţii importante de mili­oane de euro.
„O nouă investiţie, a Consiliului Judeţean, a Consiliului Local şi a Universităţii de Vest Vasile Goldiş“ a prins contur  la Spitalul Judeţean. O secţie a Spitalului Judeţean a fost modernizată la standarde europene. Continuăm procesul de modernizare a sistemului de sănătate. Sperăm ca în scurt timp să dăm în folosinţă Unitatea de Primiri Urgenţe Arad şi anul viitor să începem noi proiecte pentru Spitalul Judeţean. Vorbim de proiecte ce se ridică la 25 de mi­lioane de euro ce vor fi depuse pe noile sesiuni de depunere pentru accesare de fonduri nerambur­sa­bile, atât pe Programul Operaţional Regional, cât şi pe program transfrontalier“, a declarat Nicolae Ioţcu.
Investiţii mari în 2015
Preşedintele CJA a spus că, în prima parte a anului viitor vor începe lucrări în partea din faţă a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Reabi­litarea şi modernizarea Spitalului de Psihiatrie din municipiu este o altă priori­- tate a administraţiei.
La rândul ei, Teodora Olariu, ma­na­gerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a vorbit despre importanţa investiţiilor: „S-au achiziţionat o serie de noi aparaturi medicale, de ultimă generaţie de aproximativ 220.000 de euro care a putut fi acţioziţionată prin Universitatea de Vest «Vasile Goldiş», Consiliul Local, Consiliul Mu­- nicipal şi eforturi ale Spitalului Ju- deţean. Ne putem califica astfel ca un spital dotat în care sunt calificaţi studenţii, rezidenţii şi pot spune că ne mândrim cu medicii noştri“.

Recomandările redacției