În această perioadă de început de an, când vremea de afară nu permite lucrări în teren, pentru administraţiile locale este creată o bună ocazie de a analiza şi stabili priorităţile pentru anul în curs, de a trage concluziile anului ce tocmai s-a încheiat. În judeţul Arad sunt demarate multe lucrări importante, în special în domeniul infrastructurii care aşteaptă primăvara şi… finanţările necesare pentru a se încheia.
Ilie Cheşa, primarul din comuna Secusigiu (cu satele Munar, Satu Mare, Sânpetru German), una din comunele a cărei dezvoltare depinde stringent atât de unele obiective locale cât şi de unele majore zonale – cum este finalizarea construcţiei noului pod peste Mureş, de la Pecica – ne-a făcut unele precizări în acest sens. „În acest an vom continua, ca obiective majore, lucrările de realizare a reţelei de apă potabilă, pentru că numai aşa vom avea posibili­tatea de a atrage investitori serioşi care să creeze pe plan local locurile de muncă. Lucrările sunt avansate dar stadiile diferă de la o localitate la alta. Ca obiectiv general dorim să încheiem toate proiectele demarate în anii anteriori şi abia după aceea ne vom orienta spre alte obiective. Dar în primă fază aşteptăm să vedem pe ce buget ne vom baza“ a precizat edilul din Secusigiu, una din comunele în care s-a simţit acut lipsa locurilor de muncă.
Unele dintre proiectele la care făcea referire edilul sunt continuarea pietruirii drumurilor dar şi reabilitarea trotuarelor şi realizarea unora noi.

Recomandările redacției