Schimbările evidente realizate în Șeitin în ultimii ani –  mai ales în zona centrală a comunei acolo unde modernizările au transformat total ambienul – fac parte dintr-un plan mai amplu de modernizare gândit la nivel de comună de către actualul primar și echipa sa.
Astfel, se fac eforturi pentru materializarea mai multor proiecte  dintre care două sunt chiar în faza de realizare a documentației.
„Acum suntem la faza studiului de fezabi­litate plus proiect tehnic pentru Remiza de Pompieri (ce va fi tot în curtea Primăriei dar la standarde moderne) și tot la faza de studiu de fezabilitate – ba, chiar puțin mai avansați – suntem cu proiectul pentru realizarea unei Capele Mortuare. Aceasta va fi construită pe un teren din vecinătatea Cimitirului, cu acces la utilitățile necesare unui astfel de obiectiv“ ne spunea recent primarul comunei, Mircea Totorean.
În ceea ce privește pregătirile necesare pentru iarna ce bate la ușă, edilul din Șeitin ne preciza că acestea au fost făcute de mult: atât verificările utilajelor pentru deszăpeziri – dacă va fi cazul dar și cele legate de încălzire.
„Sunt făcute verificările necesare la instalațiile de încălzire, noi fiind racordați la gaz, iar pentru drumuri stocul de materiale antiderapante pentru drumurile comunale este la locul lui alături de utilajele aferente. Acestea sunt pregătiri de rutină, nu fac obiectul unei acțiuni aparte“ preciza edilul.
(F.B.)

Recomandările redacției