semlac

Mai multe investiţii majore, în infrastructura rutieră şi pe apă-canal au fost recepţionate de administraţia judeţeană, la Semlac. Investiţiile se ridică la aproximativ 7,5 milioane de lei.

Primarul localităţii, Letiţia Stoian a prezentat fiecare dintre aceste investiţii finalizate, ce vor contribui în mod decisiv la creşterea confortului locuitorilor şi atragerea de investitori. Este vorba despre: centralizare sistem de alimentare cu apă, staţie de pompare, staţie de tratare apă brută, puţ forat, capacităţi de stocare şi aducţiune între foraje, investiţie ce se ridică la o valoare de 1.415.000 de lei

De asemenea, a fost recepţionată o reţea de canalizare a apelor uzate menajere şi staţia de epurare, în valoare de 5.185.358 de lei. S-au mai investit alţi 410.631 de lei, în îmbunătăţirea reţelei de drumuri agricole de exploataţie şi aproape 290.000 de lei, în amenajarea a 2,8 kilometri de trotuar.

„Prin atragerea de fonduri europene, am reuşit să finalizăm câteva lucrări de maximă importanţă pentru toţi locuitorii comunei. Am reuşit să gestionăm banii publici şi am atras fonduri care ne-au ajutat să realizăm drumuri de exploataţie agricolă, astfel încât oamenii să ajungă mai uşor la culturi, pentru că aşa cum se ştie, comuna Semlac este o comună agricolă. Am fost conştientă de necesitatea de a iriga aceste culturi, deoarece, pe timp de vară, atunci când era secetă, apa nu putea fi pompată, pentru că nu aveam tehnologia necesară. Am făcut eforturi pentru a atrage bani de la Uniunea Europeană pentru a realiza un sistem unitar de alimentare cu apă şi staţie de epurare, iar acum, indiferent de condiţiile meteo, culturile vor putea fi irigate”¸ a susţinut primarul Letiţia Stoian.

 

Conectare integrală la utilităţi

La rândul său, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, a spus că este mândru de modul în care primarul Letiţia Stoian a reuşit să atragă finanţări în comună, urmârind proiecte esenţiale pentru dezvoltarea acestei localităţi. „Sunt bucuros că particip la recepţia unor lucrări derulate în folosul cetăţenilor comunei. Vorbim despre drumuri, trotuare, sistem de alimentare cu apă şi de epurare a apelor menajere. Prin darea în folosinţă a acestor investiţii, comuna Semlac se poate lăuda cu un procent de 100% reţea de apă, canalizare şi gaz metan. Este un model care trebuie urmat şi de alte administraţii locale”.

La recepţii au mai fost prezenţi consilierii judeţeni: Dumitru Enăchiuc, Gheorghe Sabău, Mircea Onea, Florin Florin Tripa, Marius Sulincean şi primarii localităţilor Peregu Mare, Emerik Kovaci şi Şeitin, Mircea Totorean.

Recomandările redacției