Așezată în Nordul Câmpiei Teuzului, comuna Șepreuș a cunoscut în ultima vreme numeroase acțiuni de modernizare. Actuala administrație s-a străduit – de la an, la an – să schimbe atât fața comunei cât și condițiile mediului în care localnicii își duc traiul zilnic. Despre aceste inițiative și realizarea lor ne-a vorbit recent viceprimarul comunei, Ioan Pintean. Acesta are, o vreme, o sarcină mai complexă: aceea de a suplini și prezența primarului Simion Incicău – care traversează o perioadă mai grea din punctul de vedere al stării de sănătate.
„Domnia sa mi-a delegat mie atribuțiunile; la noi a domnit întotdeauna o înțelegere deosebită între toți salariații. Domnul primar a fost și este ca un părinte pentru noi toți iar ceea ce
s-a făcut au fost inițiative asupra cărora am căzut de acord împreună, toate fiind în folosul comunei și al comunității noastre“ a precizat Ioan Pintean de la început.

„Nu ne plângem de 2015…“
Despre proaspăt încheiatul an 2015 și realizările sale, edilul a apreciat că a fost un an relativ bun. „Așa cum am spus, nu ne plângem: anul 2015 a fost un an destul de bun pentru comuna noastră, având în vedere că suntem o comună cu un singur sat, pe care-l putem «cuprinde» bine doar să avem preocupare și voință; și eu zic că au fost. Astfel: • am reabi­litat Școala Gimnazială «Mihai Veliciu» – cu noi grupuri sanitare și cu un spațiu pentru centrala termică lipite de școală; am avut și până acum încălzire cu centrală – precum și grupuri sanitare, dar la distanță de clădirea școlii. • Am profitat și am înlocuit și instalația de încălzire. • Am izolat termic școala cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm grosime. •Tot anul trecut a demarat și investiția la infrastructură – pentru asfaltare, urmând ca anul acesta să continuăm, în forță, cu asfaltarea tuturor străzilor din comună, adică 11,2 km în total. •Până acum am pietruit DC124 Șepreuș-Satu Nou. Acolo, la Satu Nou a fost de lucru, sunt 3,5 km de drum. •Am reabilitat și cealaltă școală precum și Grădinița de la nr. 182: am înlocuit tâmplăria – cu termopane și am făcut și alte reparații strict necesare. •În altă ordine de idei, tot în 2015 am mai realizat, la fântâna arteziană din fața Primăriei, un pavilion în formă de ciupercă și am amenajat și parcul cu spații de joacă pentru copii și locuri de odihnă pentru adulți“ a înșiruit vicele din Șepreuș.
Serviciul de deszăpezire, un mare câștig
O realizare importantă a anului trecut a fost și înființarea unui serviciu de deszăpezire la nivelul comunei. „E foarte important acest serviciu pentru noi: Serviciul de deszăpezire a drumurilor și de întreținere a spațiilor verzi. Totodată ne-am dotat și cu utilajele necesare. Cele de deszăpezire dispun de toată gama: de la… sărăriță – adică răspânditor de material antiderapant, până la lamă de înlăturat zăpada; nu vom mai sta la… mâna unora și a altora“ a precizat edilul.
Anul 2016, un an „de forță“
Având o agendă încărcată, urmează un an plin de obiective ce trebuie realizate în ritm susținut. „În acest an vom continua, în forță, cu ceea ce am început anul trecut, lucrări ce au o perioadă mai mare de derulare, respectiv finalizare. Vorbim de: •lucrări de modernizarea străzilor prin asfaltare; •asfaltare drum de acces la Cimitir; •reabilitare Școală Gimnazială și grădiniță strada Primăria Veche nr. 32; • reabilitare vestiare la terenul de fotbal; • amenajare canalizare apă pluvială; • pietruirea unor drumuri agricole; • amenajat trotuare; • construirea unei Capele mortuare; • amenjarea curții interioare a sediului Primăriei; •reabilitarea iluminatului public; •lucrări de forare a încă două fântâni arteziene. Și acestea sunt doar o parte din lucrările programate“  a mai precizat Ioan Pintean.
2016, întâmpinat cu artificii
Sărbătorile de iarnă au fost și la Șepreuș prilej de petreceri tradiționale, de a oferi și  primi daruri… „Ne-am pregătit și noi cum se cuvine pentru perioada Sărbătorilor de iarnă dar trebuie să spun că am fost și sprijiniți. Avem în comună societatea S.C. Agro Banat care – pe lângă cele 8-10 locuri de muncă înființate – se și implică în multe inițiative din comună; de sărbători au distribuit circa 250 de pachete unor localnici. Firma are acum peste 100 ha de teren (cumpărat) pe care-l cultivă modern, dispunând de utilaje agricole performante. Au și alte inițiative prin care ajută populația din zonă“.
Și Anul Nou a fost întâmpi­nat cum se cuvine. „Aș mai vrea să subliniez că la cumpăna dintre ani am organizat un… Revelion în stradă, cum se spune acum. Adică am avut un foc de artificii spectaculos pe care l-au admirat peste 400 de localnici; cu o parte am și ciocnit, la miezul nopții, câte un pahar de șampanie și ne-am făcut urări tradiționale de «La mulți ani»“ ne-a mai spus la finalul întâlnirii noastre, Ioan Pintean, viceprimarul comunei Șepreuș.

Recomandările redacției