La sfârșit de săptămână, în Piața din Hălmagiu

0
476

IMG_1014 IMG_1013 IMG_1010În acest week-end comuna Hălmagiu a primit vizita unei delegaţii formată din personalități politice la nivel de judeţ. Din componența ini­țială a delegației au făcut parte Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, deputatul Eusebiu Pistru, primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă şi Iustin Cionca.
Cu această ocazie, sâmbătă, în a doua zi a vizitei, membrii delegației au vizitat și Piaţa din Hălmagiu unde au intrat în vorbă cu localnicii, ascultându-le problemele și făcând observații vizavi de mersul lucrurilor. Astfel, alături de primarul comunei Adrian Țoca, în Piața Hălmagiu au fost prezenți deputatul Eusebiu Pistru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţolea, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă și omul politic Iustin Cionca.
Au avut loc discuții cu diferiţi crescători de animale şi producători agricoli, cărora le-au fost adresate diverse întrebări. La rândul lor, aceștia le-au adresat oaspeților o serie de între-bări – mai ales cu privire la probleme curente,  unele având răspuns pe loc şi altele urmând să primească răspuns mai târziu.
Propunerile primarului Țoca
„S-a discutat de modernizarea pieţei în toate sectoarele, având în vedere că aceasta este a doua piaţă din judeţ. Vreau să reorganizez piaţa, văd atâtea blocaje cauzate de maşini pe stră­zile de acces. Nu este posibil aşa ceva: în piaţă vor intra doar maşinile care aduc marfă“ – a spus Adrian Ţoca primarul comunei Hălmagiu, propunere care a fost bine primită.
Mulţi dintre oamenii de la piaţă și-au declarat nemulțumirea față de cei  de la guvernare care nu au făcut nimic pentru ca această zonă să dispună de un centru de preluare a laptelui. „Aici, la noi, totul este natural şi ecologic, laptele, carnea de porc sau cea de vită, legumele, fructele; totuşi, situaţia nu este atât de bună deoarece produsele nu sunt acceptate ca atare pe piaţă, fiind «omorâte» de biruri şi taxe“, a spus o femeie din Piaţa Hălmagiu. După încheierea vizitei din piaţă, delegaţia s-a reunit la sediul Primăriei Hălma-  giu pentru a trage unele concluzii vizavi de ceea ce au constatat în teren.
Dezvoltarea comunei, problemă prioritară
Primarul Adrian Țoca a ținut să sublinieze câteva aspecte. „Cine a mai fost în comuna Hălmagiu poate observa îmbunătățiri, se vede că oamenii au reușit să se gospodărească foarte bine. Străzile sunt asfaltate, am înțeles că aveți canalizare, apă curentă“,  a subliniat un membru al delega-ției.
S-a discutat de dezvoltarea comunei pe perioada 2014 – 2020 care va cuprinde modernizarea în câteva sate: asfaltarea străzilor, extinderea rețelei de apă potabilă, reabilitarea Căminelor Culturale și alte lucrări pe care cetățenii le văd mai prioritare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.