La sfârșitul lunii mai elevii arădeni ar putea reveni în bănci

0
983

Elevii arădeni ar putea să revină cu prezenţă fizică în școli, la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Digi24.  Ministrul a precizat că acest lucru ar fi posibil dacă vor fi îndeplinite patru condiţii care ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste non-invazive, dar şi înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.

Vaccinarea merge foarte bine. Până la începutul lunii  vom avea un număr mult mai mare  de angajaţi din educaţie vaccinaţi. Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ.

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig”, a spus ministrul Educaţiei.

De asemenea se dorește ca testele non-invazive, pe bază de salivă, să fie folosite în şcolile arădene.

„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste”, a susţinut reprezentantul Ministerului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.