vice Simand Mircea ParaLa final de an, fiecare gospodar responsabil își face bilanțul activității, a reușitelor dar și a nereușitelor, asta pentru a putea estima cu ce „zestre“ pornește la drum în noul an. În această idee am discutat zilele trecute pe acest subiect cu viceprimarul comunei Șimand, Mircea Para.
– Cum considerați că încheiați acest an, domnule viceprimar?
– Consider că am avut o activitate bună cu toate că încă ne resim­țim după problemele dificile moștenite. Am acoperit o largă paletă de obiective cu utilitate imediată în comună, multe lucrări fiind finanțate din bani proprii dar și din fonduri guvernamentale ori europene.
– Enumerați-ne câteva din aceste obiective ori lucrări…
– Păi să le luăm pe rând. Cu acordul Consiliului Local am reușit finalizarea unei Capele mortuare, obiectiv ce a costat 160.000 lei; am finalizat împrejmuirea Cimitirului ortodox, lucrare ce a costat 45.000 lei; am realizat circa 1,2 km de trotuare – în Șimandul de Sus, în valoare de 80.000 lei; s-a renovat exterior (izolare termică și zugrăvit) clădirea Grădiniței PN1, tot în Șimandul de Sus, lucrare în valoare de 45 000 lei; am renovat exterior Școala Generală cu clasele I-IV, ce a costat circa 47.000 lei,  toate fiind finanțate din bugetul local. Mai pu­tem adăuga și alte lucrări încadrate la capitolul lucrări curente cum ar fi: lucrări de întreținere străzi de-a lungul întregului an (pietruiri și reparații) – în valoare de 200.000 lei precum și finalizarea modernizării iluminatului public stradal, lucrare începută în 2012. Mai sunt și două lucrări mai mari: extinderea cu 1,2 km rețelei de apă potabilă în Șimandul de Sus și asfaltarea a 1,4 km de drum, este vorba de strada Gării, costurile fiind de 530 000 lei.
– Ați avut și achiziții pe fonduri europene?
– Da, probabil faceți referire la faptul că am reușit achiziționarea unor utilaje pe fonduri europene, mai precis prin GAL, pe Măsura 322. Este vorba de achizi­ționarea unor utilaje pentru deszăpezire și utilaje pentru amenajare și întreținere spații verzi, în valoare de 116.000 lei.
– Ați amintit ceva și de achitarea unor restanțe moștenite.
– Da, mă refer la achitarea unei tranșe – în valoare de 350.000 lei, din datoria rămasă de la fostul primar și mai este încă de plată.
– Am înțeles că aveți în plan o lucrare aparte pentru începutul de an…
– Vrem să începem construcția de vestiare la Clubul Sportiv „Șoimii Șimand“ cu dotări și utilități moderne. Vrem să le și finalizăm în 2015, firește.
– Cum v-ați pregătit să întâmpinați Crăciunul – mă refer la așteptările celor mai mici cetă­țeni ai comunei?
– Ca în fiecare an pentru cei 500 de copii din Șimand am alocat, împreună cu domnul primar și Consiliul Local, o sumă de 12.500 lei pentru cadourile de Crăciun.

Recomandările redacției