La Socodor, perioada Praznicului de Pită Nouă a fost și un moment prielnic pentru un bilanț al realizărilor de până acum.
Socodorul a îmbrăcat straie de sărbătoare în preajma Praznicului Adormirii Maicii Domnului, și toate realizările administrației s-au văzut parcă mai bine. Edilul comunei Ioan-Dimitrie Jura este un primar gospodar, iar munca acestuia din decursul anilor a dat roade.
Munca primarului se vede
de la intrarea în comună
Așa cum omul gospodar se cunoaște încă de cum ai intrat în curtea sa, așa și munca și efortul unui primar se văd de cum ai intrat în comună.
Așadar, între lucrările care se derulează în prezent se numără cele de la Grădinița de Copii Socodor, aflată în zona parcului din localitate. Investiția este avansată, primarul Ioan-Dimitrie Jura precizând că lucrările vor fi finalizate înaintea începerii noului an școlar. Grădinița a fost deja dotată cu mobilier nou, iar firma executantă este pe ultima sută de metri cu modernizarea. „Totul este în grafic. Nu sunt niciun fel de probleme, cu atât mai mult cu cât comuna are apă și canalizare“, a precizat primarul.
De asememea, în localitate s-au efectuat lucrări de modernizare a străzilor interioare. Și acestea sunt în curs de finalizare. „Am tot făcut pe proiecte și multe cheltuieli au putut fi acoperite astfel. Nu mă joc cu vorbele, tot timpul am fost angrenat în proiecte în folosul comunității și implicat în problemele cetățenilor. Sunt la al cincilea mandat și ar fi culmea să nu se vadă roade pentru cetățenii mei!“, a declarat edilul Socodorului, Ioan-Dimitrie Jura.
Locuitorii comunei sunt mulțumiți de ceea ce s-a făcut până acum aici, întrucât localitatea s-a dezvoltat mult.
„Am mai vorbit cu oameni din alte localități din județul nostru. Și ei au spus că mai rar primar ca al nostru din Socodor. Întotdeauna când mă întâlnesc cu domnul primar discutăm probleme sociale, importante pentru comunitate. Ce vreau să spun este că țin la el ca la propriul meu copil. Este un om sincer și nu face deosebire între cetățeni atunci când discută cu ei. Îi ajută pe săraci și pe cei care au decese în familie“, spune Petru Guleș, un localnic care a împlinit venerabila vârstă de 88 de ani.
Un alt locuitor apreciază activitatea primarului. „Și bunicul lui a fost primar aici, la noi. Nu găsești primar așa gospodar ca al nostru, atât de respectuos cu noi, cetățenii. Noi mergem cu dumnealui mai departe!“, spune Ioan Corb.
Spectacole și activități de Praznicul de Pită Nouă
Praznicul de Pită Nouă – Zilele comunei Socodor au debutat pe 15 august, iar la sărbătoare au venit și locuitori din alte zone ale județului.
„În această perioadă în tot județul se organizează activități și sărbători câmpenești. Este un lucru bun, pentru că astfel, reprezentanții administrațiilor pot avea întâlniri cu cetățenii la aceste acțiuni“, a spus edilul șef, Ioan-Dimitrie Jura
În deschiderea sărbătorii, primarul Ioan-Dimitrie Jura a luat cuvântul și le-a vorbit celor prezenți despre semnificația praznicului. Cu haz, edilul le-a spus locuitorilor să profite de sărbătoare ca să mai uite de probleme.
La eveniment a fost prezent senatorul Ioan Cristina, care de asemenea a luat cuvântul: „Primarul Socodorului este printre puținii primari din județ care are asemenea realizări pentru comunitate. Se vede de departe și că locuitorii de aici sunt foarte harnici“. Primarul i-a poftit apoi la masă pe toți care s-au implicat în programul sărbătorii.
Gazdele – „Junii Socodorului“ au fost primii care au urcat pe scenă. Spectatorii au putut vedea formația de dansuri din Pilu, formația de dansuri „Bujorii“ din Grăniceri și formația de dansuri „Crăișorii Moților“ din Tisa Nouă și formația de dansuri din Zimandu Nou. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută apoi și de „Iorgovanul“ din Șimand, „Busuiocul“ din Sântana și soliștii de muzică populară Florica Bradu, Pera Todorovici, ansamblul „Aușana“ și mulți alții.
Cea de a doua zi de sărbătoare a început inedit, cu activități sportive, pentru ca mai apoi să continuie din nou cu spectacol de muzică și dansuri populare. „Junii Socodorului“ au fost deschizătorii programului, după care, pe scenă au evoluat ansamblul „Stelele Bihorului“, soliștii Lele Crăciunescu, formația „Formula 1Continental“, condusă de Doru Țăranu, cu soliștii Bebe Dragomir, Petrică Moise, Mihaela Belciu și Marius Ciprian Pop. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii, spre bucuria celor prezenți.
Voicu Sida

Recomandările redacției