La spitalul din Grădiște se amenajează o Secție de Terapie Intensivă/Pacienții au nevoie și de empatie

0
311

Se fac pregătiri de dotare vitală pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Una dintre acestea este amenajarea unei noi secții de Terapie Intensivă. Asta. după ce, autoritățile au luat și o altă decizie impotantă – de testare a tuturor arădenilor care ajung la Spitalul Județean.

La Spitalul TBC din Grădiște se va înființa o secție ATI cu dotări esențiale pentru salvarea de vieți și anume, aparate de ventilație. Aceste echipamente au fost donate, dar și achiziționate. În altă parte a unității vor fi tratați pacienții cu forme medii și ușoare.

Există un plan strategic, de organizare spitalicească pentru județul nostru. La TBC s-au făcut demersuri pentru realizare secție ATI, unde este coordonator de doctor Adrian Wiener, a spus președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, în conferința Grupului de Suport pentru Spitalul Județean.

Medicul Adrian Wiener, coordonator la spitalul din Grădiște a dat asigurări că, acum, echipa medicală de la Spitalul TBC este dedicată și mai adaptată situației delicate în care sunt unii pacienți. Bolnavii nu se confruntă doar cu boala, ci și cu temeri și gânduri care îi afectează emoțional.

Reamintim că, în structura personalului de la TBC (Grădiște) s-au făcut nu de mult schimbări, întrucât, unii pacienți au atras atenția asupra lipsei de dedicare și empatie a unor medici. În partea de jos a spitalului se va extinde secție ATI. S-a mărit personalul medical care răspunde la telefoane. Zona roșie este delimitată bine de zona verde din unitate. Se intră la toți pacienții. Actul medical se desfățoară într-un mod deosebit, altfel decât suntem obișnuiți. Și pentru asta, compensăm prin felul de comunicare. Echipa este acum mai implicată, sufletistă și înțelegătoare și față de aspectele emoționale. Unii pacienți sunt mai sensibili și devin anxioși pe fondul aceste situații, cu atât mai mult cu cât, boala este stigmatizată în prezent. De aceea, avem un mod de abordare care compensează prin empatie. Saloanele nu mai sunt încuiate, dar circuitele sunt bine delimitate“, ne-a precizat doctor Adrian Wiener.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.