Unsprezece angajaţi ai magazinului Profi de pe strada Lucian Blaga din municipiu au plecat vineri cu jalba-n proţap pe la câteva instituţii ale statului înfiinţate întru protejarea cumpărătorilor – a buzunarelor şi-a sănătăţii acestora. După informaţiile noastre, cei 11, toţi angajaţi ai amintitului magazin Profi, cu Ciprian Gabor în frunte – acesta fiind tocmai şeful magazinului, au trecut în grup compact pe la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor pentru a informa şi reclama că superiorii săi i-au cerut să pună în vânzare carne cu termene de valabilitate expirate dar curăţată de această „impuritate” prin… spălare manuală cu detergent (Cif), şi cu oţet.
Suspendat între timp din funcţie de cei pe care-i acuză că i-au cerut să spele fleicile întru creşterea profitului, Ciprian Gabor a declarat presei arădene că aceste metode de „tratare” a alimentelor se practică în lanţul de magazine Profi, dar că el a refuzat categoric să participe la „campanii” de acest fel. Refuzul său i-a determinat pe superiori să procedeze la  formarea unei echipe de „tratamentişti” din alţi angajaţi. Conform lui Gabor, readucerea cărnii la stare proaspătă cu detergenţi (efect antibacterian) şi cu oţet (efect de frăgezire şi de îmbujorare, deci estetic), nu este singura ispravă pe care o cunoaşte, o alta, mai veche, care i s-ar fi cerut, fiind aceea de a reeticheta salamuri şi mezeluri expirate, tratament pe care iarăşi l-a refuzat. Ciprian Gabor spune că suspendarea sa din funcţie s-ar datora acestor refuzuri repetate, însă şefii săi spun că nu-i aşa, ci altfel. Cum o fi nici noi nu ştim, deci nu putem spune.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor confirmă întâmplarea, dar nu confirmă realitatea acuzaţiilor. „Vineri după amiază s-a prezentat la sediul instituţiei noastre un grup de 11 angajaţi ai magazinului Profi de pe strada Lucian Blaga pentru a reclama că li s-a cerut să spele cu detergent şi cu oţet carne cu termen de valabilitate expirat. Motivul pentru care li se cerea asta era repunerea cărnii în vânzare. Am dispus efectuarea de urgenţă a unui control, care s-a şi efectuat luni. Rezultatele controlului infirmă relatările reclamanţilor, controlorii neaflând nici un element care să confirme veridicitatea reclamaţiilor”, ne-a declarat telefonic Viorel Agud, şeful DSVSA Arad.
Angajaţii nemulţumiţi şi care au reclamat „la foruri” neregulile la care erau martori (spun ei), vor să protesteze în stradă, în acest sens fiind depusă la primărie încă de joi o solicitare de autorizare a unei astfel de manifestări. Printre necazurile pe care şi le strigă angajaţii nu ar fi doar „atentatele” la sănătatea consumatorilor ci şi neplata orelor lucrate suplimentar, Ciprian Gabor acumulând mai mult de 1.500 de ore lucrate şi neplătite, care ar valora circa 15.000 de lei.
Mai  marii lanţului de magazine Profi neagă orice acuzaţii şi susţin că „rădăcina răului” din Profi este Ciprian Gabor, care a şi fost suspendat, însă cauza suspendării rezidă în plângerile angajaţilor, nu în persecuţiile aplicate de conducere, iar urmarea suspendării se constată în această cvadruplă reclamare a unităţii comerciale.
Ce-o ieşi din toată afacerea asta nu ştim, dar bănuim, aşa că tot ce ne rămâne de făcut este să mergem în magazine cu pisica-n braţe şi să-i dăm carnea s-o miroase: dacă mâţa latră, atunci carnea nici n-a văzut Cif pe ea, nici oţetul n-a atins-o, deci putem să n-o mai cumpărăm cu toată încrederea.

Recomandările redacției