Pregătirile pentru Târgul Economiei Arădene au intrat în linie dreaptă. Dau asigurări în acest sens primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), Gheorghe Seculici. Cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a târgului, organizatorii au oferit câteva detalii despre program, dar şi despre modul de organizare al acestuia.
Târgul Economiei Arădene va avea loc între 17 şi 20 mai, la Expo Arad Internaţional şi se anunţă a fi un eveniment de anvergură, reprezentând „o premieră pentru Arad, dar şi o premieră la nivel naţional”, este de părere Gheorghe Seculici, preşedintele CCIAA.
Având deja lista completă a firmelor care au răspuns pozitiv invitaţiei de participare, organizatorii au hotărât modul în care vor fi dispuse standurile în impresionantul spaţiu expoziţional care se întinde pe o suprafaţă de 44.500 metri pătrați. Mai exact în pavi­lionul A de la Expo Arad vor putea fi vizitate standurile a numeroase companii care realizează produse industriale arădene, renumite în țară și peste hotare. Pavilionul B va fi dedicat gurmanzilor care se vor întâlni aici cu producătorii de produse gastronomice și vinuri din zonă, iar pavilionul C va găzdui branduri arădene de succes, care contribuie pozitiv asupra comunității și economiei noastre locale. Astfel „în Pavilionul A vom avea 25 de firme, în Pavilionul B – 12, în Pavilionul C – 22, iar la etaj vor fi amenajate nouă standuri destinate companiilor chineze şi un stand pentru Consiliul Judeţean. În exterior va fi o zonă de logistică“, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
„O impresionantă delegaţie vine din China. Târgul a stârnit un mare interes pentru agenţii economici chinezi care în cadrul vizitelor din ultimii doi ani de zile şi-au manifestat intenţiile de a investi în această zonă. Acesta este şi motivul pentru care participă în număr atât de mare“, a precizat preşedintele CCIAA, Gheorghe Seculici.
„Ne vom asigura că această vizită a acestor agenţi economici nu rămâne fără efect. Este cea mai importantă delegaţie chineză care vizitează regiunea noastră. Cu această ocazie dorim să promovăm Zona Liberă şi Aeroportul Internaţional Arad, dar am identificat şi alte oportunităţi. Pentru noi vizita este cu atât mai importantă cu cât delegaţia din Hainan este condusă de cea mai importantă personalitate politică a regiunii, ceea ce demonstrează seriozitatea cu care chinezii se raportează la evenimentul de la Arad”, a declarat preşedintele CJA, Iustin Cionca.
Programul Târgului Economiei Arădene include printre altele Conferința internațională: Viitorul economiei europene între Brexit și Noul Drum al Mătăsii, Gala Diplomației la Arad, Reuniunea orașelor înfrățite, partenere și prietene cu Aradul şi Învățământul academic arădean în context European.
„În cadrul Galei Diplomaţiei vom încerca să aducem cât mai mulţi diplomaţi pentru a le prezenta stadiul economiei arădene şi proiectele noastre pentru dezvoltarea economică a Aradului”, a explicat primarul Gheorghe Falcă.
Târgul Economiei Arădene îşi va deschide oficial porţile joi, 17 mai, la deschidere anunţându-şi parti­ciparea cei mai puternici agenţi economici din domeniul producţiei industriale şi a serviciilor. Pentru a facilita accesul la eveniment, organizatorii asigură pe toată durata târgului transport gratuit până la Expo Arad, cu plecare din Podgoria și înapoi. Plecarea din Podgoria se face din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 10:30 şi încheind cu ora 16:30. Excepţie face ziua de sâmbătă când primul autobuz va pleca de la 9:30, iar ultimul la 20:30. De la Expo Arad, autobuzele vor respecta acelaşi interval de jumătate de oră, doar că plecare se face începând cu ora 13, respectiv ora 11 în zilele de sâmbătă şi duminică. Programul detaliat al curselor gratuite îl găsiţi pe pagina de facebook a Târgului Economiei Arădene.
(G. C.)

Recomandările redacției