Din diverse motive obiective, unele primării din judeţ şi-au schimbat priorităţile în materie de investiții – unele chiar au reușit să facă și economii iar în aceste condiții au solicitat  Consiliului Judeţean să le redistribuie fondurile destinate iniţial altor proiecte. Astfel, acești bani au fost direcționați spre alte investiții care fie erau deja în lucru, fie au apărut pe parcurs. Aceste primării au solicitat o realocare a banilor primiţi de la Consiliul Judeţean.
Printre aceste primării se numără și cea din comuna Tauţ care a solicitat ca suma de  58.000 de lei alocată de CJA primăriei pentru înfiinţarea unui centru de informare turistică să poată fi folosiți pentru reabilitarea de străzi – respective drumuri comunale precum şi pentru modernizarea Căminului Cultural.
„Deoarece la derularea proiectului Centrului de Informare Turistică s-au înregistrat deocamdată unele disfuncționalități urmate de unele întârzieri am hotărât să utilizăm banii pentru reabilitarea unor drumuri comunale precum: DC62 – spre Minișul de Sus (circa 5 km), DC61 – spre Minișel (circa 3 km) precum și unele drumuri din Tauț și Nadăș (circa 2 km). Se apropie cu pași repezi iarna – vremea rea a și debutat deja – și nu nu am vrut să rămânem cu aceste porțiuni de drumuri comunale reabilitate. Apoi am avut descoperite și unele plăți la piatra pe care am utilizat-o și pe care o vom utiliza în perioada imediat următoare pentru zonele amintite.și dacă mai rămân bani avem în plan și reabilitarea Căminului Cultural, firește“ ne spunea Gheorghe Pleș, primarul comunei Tauț, într-o discuție purtată zilele trecute.
(F.B.)

Recomandările redacției