uavSala Senatului UAV a găzduit lansarea Proiectului „Centrul de Cercetare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale” acronim „CSTN” care are drept beneficiar Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale din cadrul universităţii. Este vorba despre un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, care are o valoare totală de 15.941.661 lei, valoarea eligibilă fiind de 13.000.000 de lei. În ceea ce priveşte scopul proiectului, acesta constă în dezvoltarea infrastructurii CD, obiectivele constând în modernizarea şi dezvoltarea capacităţii şi infrastructurii CDI din cadrul centrului de cercetare pentru a acoperi mai multe domenii prioritare. De asemenea, se urmăreşte asigurarea unui mediu de cercetare de un înalt nivel tehnico-ştiinţific. „Universitatea noastră se numără printre cele şapte universităţi din România care au câştigat acest proiect. Este un proiect axat pe investiţii, astfel încât trrebuie să-i felicităm pe colegii noştri, dar şi să-i mulţumim domnului dr. Gheorghe Crişan, cel care e reprezentantul finanţatorului în Ministerul Educaţiei, care este un om extrem de riguros”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV. Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a ţinut să-i felicite pe toţi cei care sunt implicaţi în proiect. „Acest proiect este foarte important pentru universitatea noastră. Aş vrea să-i felicit pe toţi colegii şi în special pe doamna conf. univ. dr. Cecilia Sârghie. De asemenea, aş vrea să mulţumesc pentru şansa de a lucra într-un proiect de o asemenea dimensiune”, a spus rectorul UAV.

La rândul său, conf. univ. dr. Cecilia Sârghie, directorul  Institutului de Cercetare Dezvoltare Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale, a ţinut să precizeze că se bazează pe sprijinul necondiţionat al conducerii universităţii. „Dezvoltarea institutului a fost gândită în paşii stabiliţi de UE, iar rezultatul cercetărilor se va adresa mediului economic”, a mai spus conf. univ. dr. Cecilia Sârgie.

În ceea ce-l priveşte, prof. dr. Gheorghe Crişan a ţinut să remarce buna colaborare pe care a avut-o cu reprezentanţii UAV, care s-au conformat rigorilor UE.

Recomandările redacției