Cel puţin deocamdată Univ Goldiş ICIM Arad nu are perspective grozave pentru sezonul viitor. Asta deoarece legile sunt făcute în aşa fel încât sportul să aibă de suferit. Iar acum vorbim despre un club care în 25 de ani a jucat 27 de finale.
„E o situaţie financiară delicată și nu e cauzată de autorităţile locale, ci a legilor care guvernează sportul românesc. Vă dau un exem­plu când vine vorba despre un ajutor din mediul privat. O firmă cu cifră de afaceri de 1.000.000 de lei pe an are un profit de 100.000 de lei, din care dă impozit 16.000 şi îi mai rămâne de oferit sponsorizare 3.200 de lei. Plus că cei din mediul privat pot să îşi reinvestească profitul în propria firmă. Practic, nu există faci­lităţi pentru societăţile private”, spune preşedintele Marcel Urban.
În luna martie se depun noile proiecte de finanţare la Primăria Aradului. În condiţiile în care lucrurile nu se schimbă, unii propunând şi înfiinţarea unui CSM, probabilitatea ca în sezonul viitor Univ Goldiş ICIM Arad să facă performanţă e aproape nulă. „Şi atunci din nou ni se vor auzi vorbe, că nu suntem capabili să facem performanţă. În aceste condiţii, locul de preşedinte devine vacant. Oricine care se simte capabil să conducă clubul, este binevenit să preia echipa. Nu avem datorii către nimeni, certificatul fiscal e la zero”, mai spune Marcel Urban.
„E greu de crezut că într-o lună de zile se pot schimba multe, dar avem obligaţia de a merge mai departe. Din păcate nu există o unitate a echipelor cu probleme din România. În sport se cade pe capete în fiecare săptămână. Nu există atitudine comună în sportul românesc”, a mai spus Marcel Urban.

Recomandările redacției