La Ususău se realizează primul kilometru și jumătate de trotuare amenajate din istoria comunei

0
395

1 2 3 4 5 6 (1) 7 primar si Vice primarÎn aceste zile, în zona centrală a Ususăului – sat de reșe­dință a comunei Ususău, din care mai fac parte Bruznic, Dorgoș, Pătârș și Zăbalț – se lucrează intens. Lucrarea se cheamă „Amenajare zonă centrală localitatea Ususău: tro­tuare, rigole si accese” și în cadrul ei se realizează ample lucrări de modernizare a trotua- relor, a rigolelor și a po­dețelor de acces spre gospo­dăriile localnicilor. Aceste lucrări se realizează pe marginea drumului județean DJ682, drum cu trafic mare, printr-un proiect rea­lizat cu bani din bugetul local.
„Scoatem pietonii de pe șosea“
Una din marile realizări ale acestei ample lucrări – în valoare de circa 90.000 euro – pe lângă cea evidentă de modernizare a zonei, este aceea „de a scoate pietonii de pe șoseaua ce străbate Ususăul și de a le da posibilitatea de a circula civilizat și în deplină siguranță pe trotuare amenajate conform normelor                actuale. Este vorba de 1,5 km de trotuare despre care vreau să vă spun că sunt… primele trotuare amenajate ca atare din istoria comunei. Locuri de circulație a localnicilor există, firește, dar care să fie amenajate ca atare, adică pavate, nu au mai fost“ – ne spunea primarul Florin Țole.
Se repoziționează și unii stâlpi
Trebuie spus că lucrarea este deosebit de amplă, alături de lucrările de pavare a trotuarelor proiectul conține și lucrări de realizare a podețelor de acces spre gospodării dar și a șanțurilor pluviale.  De asemenea, se urmărește ca acolo unde este cazul să se facă și o repoziționare a unor stâlpi ce susțin rețeaua electrică, pentru ca aceștia să nu rămână în mijlocul trotuarului – de exemplu.
Lucrarea – ce este realizată de firma SC PETY BRICK & STONE SRL, DIN Dorgoș – se desfășoară în ritm și parametri buni, acum fiind realizată în proporție de 50%, estimările fiind că în toamnă va fi finalizată.
Schimbarea la față a zonei
„Un rezultat important va fi că această amplă lucrare – pe lângă faptul că are o utilitate de necontestat, pentru că de fapt de aici am pornit – va schimba diametral aspectul zonei centrale a comunei noastre și va evidenția evoluția pozitivă pe care o înregistrează în ultimii ani. Spun aceasta deoarece ne preocupăm continuu pentru inițierea de noi proiecte, inclusiv cu bani europeni dacă va fi posibil – și eu cred că va fi – pentru ca și comuna noastră în întregul ei să beneficieze de utilități moderne cât mai curând“ – ne spunea optimist primarul comunei Ususău.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.