gligorEste întrebarea de pe buzele suporterilor arădeni în ceea ce-i privește pe jucătorii pregătiți de Adrian Falub, Marius Suller, Dan Stupar și Dan Țapoș. Teoretic, nu mai puțin de 26 de fotbaliști (din 29, atât cât a numărat lotul lărgit) s-ar putea despărți de „Bătrâna Doamnă” în această vară pentru simplul fapt că-și încheie contractul în Calea Aurel Vlaicu și ar putea refuza o prelungire a acestuia. Dar, numărul lor poate fi și mai mare, dacă luăm de bună declarația patronului Adrian Marțian, care și-ar mai dori maxim doi-trei fotbaliști dintre cei care au terminat campionatul pe locul 4 în seria de Vest.
Până la urmă, însă, din informațiile noastre, există o listă de șase jucători cărora le-a fost propusă deja o nouă înțelegere cu UTA. Se pare că în cele din urmă Adrian Marțian a căzut de acord cu Adrian Falub pentru a încerca să-i țină la Arad pe fundașii Feussi, Gligor și Siminic și mijlocașii Mărginean, Kovacevic și Laso. Toți și-au încheiat conturile cu gruparea „textilistă”, dar au posibilitatea să joace și din toamnă în „alb-roșu”. Mai sunt și trei jucători care mai au contracte valabile și doar unul are certitudinea că va rămâne la Arad. Numele său este Cristian Monac, în timp ce soarta lui Dacian Bîrză și George Neagu nu a fost decisă încă.
Un capitol aparte îl reprezintă fotba­liștii tineri: Cioară, Gornic, Raț, Lazea și Capătă, pe care clubul ar dori să conteze în continuare, în timp ce e greu de crezut că împrumutul lui Marius Chindriș de la Atletico Arad va mai fi prelungit. În schimb, pentru Cornel Ene s-ar putea negocia cu CFR Cluj și tot de la gruparea din Gruia se așteaptă un semn și în ceea ce-l privește pe Remo Amadio.
Așadar, rămân pe dinafară portarul Matijas, fundașii Matei și Supic, mijlocașul Godfred și suita de atacanți Oara, Dosso, Badea, Voiculeț și Silvășan. Prin urmare, UTA va avea nevoie de întăriri masive în ofensivă, iar la această oră nu există decât tatonări și discuții cu posibilele achiziții. Apoi, dacă arădenii Gligor și Mărginean, plus timișoreanul Siminic par ușor de convins să-și continue aventura la Campioana Provinciei, cei trei „stranieri” ofertați ar putea spune pas. Toți pot face față la un nivel ridicat și nu e exclus să opteze pentru alte echipe.

Recomandările redacției