Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 15 cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

În data de 06.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pe jos, la toneta de control a poliţiştilor de frontieră, un cetățean român, șofer al unui ansamblu rutier înmatriculat în România, ce transporta cablaje auto pe ruta România – Germania. Bărbatul a adus la cunoștință colegilor noștri faptul că, în timp ce se afla în terminalul de automarfare, a auzit zgomote din semiremorcă.
În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 41 de ani, paisprezece dintre aceştia fiind intraţi legal în România.

Recomandările redacției