varadia camin batraniComuna Vărădia de Mureş face parte din grupul „elitist“ al celor care au câştigat finanţarea pe Măsura 322. Fiind vorba de bani mulţi nerambursabili – circa 2,5 milioane de euro, primarul Mircea Miclea a dorit să pună accent pe cele mai stringente pro­bleme ale comunităţii, cum sunt drumurile, reabilitări, dotări şi obiective culturale ori sociale.
Unul dintre acestea se referă la construirea unui Centru de bătrâni în Vărădia de Mureş, cu 14 locuri. Ridicarea obiectivului s-a făcut deja, construcţia acestuia este aproape finalizată şi dacă nu intervine nici o disfuncţie majoră, va fi dat în folosinţă în acest an.
Despre amplasamentul lui primarul din Vărădia ne-a precizat că a dorit să fie cât mai accesibil, prin urmare a fost amplasat aproape de drumul naţional DN7 dar şi de transportul pe calea ferată care constituie o alternativă, fiind vorba de magistrala feroviară Curtici – Bucureşti cu legături europene, pentru o viitoare component internaţională.
„Are un amplasament modern, aflat la 150 m de de DN7 şi la câteva sute de metri de Halta CFR Vărădia de Mureş. Mai urmează să facem demersurile pentru dotarea lui şi pentru personalul ce va lucra aici“ a precizat edilul din Vărădia.
Cât priveşte alte obiective finanţate pe „322“ acestea se referă la infrastructură modernizarea drumului comunal dintre Stejar şi Lupeşti şi reabilitarea unui cămin cultural, păstrarea moştenirii culturale fiind unul din multele obiective ce sunt sau vor fi sprijinite în perioada următoare.

Recomandările redacției