varadia camin batraniComuna Vărădia de Mureş face parte din grupul „elitist“ al celor care au câştigat finanţarea pe Măsura 322. Fiind vorba de bani mulţi nerambursabili – circa 2,5 milioane de euro, primarul Mircea Miclea a dorit să pună accent pe cele mai stringente pro­bleme ale comunităţii, cum sunt drumurile, reabilitări, dotări şi obiective culturale ori sociale.
Unul dintre acestea se referă la construirea unui Centru de bătrâni în Vărădia de Mureş, cu 14 locuri. Ridicarea obiectivului s-a făcut deja, construcţia acestuia este aproape finalizată şi dacă nu intervine nici o disfuncţie majoră, va fi dat în folosinţă în acest an.
Despre amplasamentul lui primarul din Vărădia ne-a precizat că a dorit să fie cât mai accesibil, prin urmare a fost amplasat aproape de drumul naţional DN7 dar şi de transportul pe calea ferată care constituie o alternativă, fiind vorba de magistrala feroviară Curtici – Bucureşti cu legături europene, pentru o viitoare component internaţională.
„Are un amplasament modern, aflat la 150 m de de DN7 şi la câteva sute de metri de Halta CFR Vărădia de Mureş. Mai urmează să facem demersurile pentru dotarea lui şi pentru personalul ce va lucra aici“ a precizat edilul din Vărădia.
Cât priveşte alte obiective finanţate pe „322“ acestea se referă la infrastructură modernizarea drumului comunal dintre Stejar şi Lupeşti şi reabilitarea unui cămin cultural, păstrarea moştenirii culturale fiind unul din multele obiective ce sunt sau vor fi sprijinite în perioada următoare.

  • Barbura Pavel spune:

    Consider caci foarte multe milioane pentru asa proiect neterminat dar oricum ar fi bun de urmat exemplul de a construi in toata raza JUD;ARAD asa Camine de Batrini NURSING-HOME este bine caci cineva sa gindit printre altele si la acesti oameni batrini si neajutorati si sa speram caci personalul de acolo sai trateze cu demnitatea si cinstea ce li se cuvin dupa atita munca BRAVO!!!

  • Dr. Ioan V Sere spune:

    Mr.Mircea Miclea, Congratulations upon your re-election. Listen to your heart and to how you really feel about this project. Varadia’ people(including me) are happy and proud to have you as the 1 st digital elite primar fighting successfully for EU-322 Measures. It took time to build a bridge of trust with your constituents. As you know trust is the residue of kept promises. You kept your promises and gained our respect. Every day is gift from God for those who really believe that every day is a gift. The more you practice being grateful, the more you will discover how much you have to be grateful for. I will pray for peace for all!

  • ilie gheorghe spune:

    ESTE UN LUCRU MINUNAT SA NE GINDIM SI LA ACEI OAMENI IN VIRSTA,CARE ,DUPA O MUNCA DE O VIATA,SE SIMT SINGURI SI NEAJUTORATI . E MINUNAT CA CINEVA S-A GINDIT SA LE OFERE UN ACOPERIS SUB CAP,HRANA SI O VORBA BUNA ,DE INCURAJARE ,ACESTOR FIINTE MAI IN VIRSTA SI CARE NU SE POT DESCURCA SINGURI CU PROBLEMELE DE SANATATE SI ALE VIETII IN GENERAL. UN ASEMENEA CENTRU DE INGRIJIRE VIRSTNICI SI DE RECUPERARE, S-A DESCHIS RECENT IN ARAD,GRADISTE,PE STR. ORIENT,NR.312.TOT AICI ESTE SI UN CENTRU DE ZI,UNDE BATRINII POT VENI DIMINEATA,SERVESC UN CEAI,CAFEA,O PRAJITURA,DISCUTA INTRE EI,VIZIONEAZA FILME SI ASCULTA MUZICA,SERVESC O MASA CALDA LA PRINZ,IAR SEARA SE POT INTOARCE LA CASELE LOR,CEI CE AU LOCUINTA.CEI CE NU AU ,POT SA RAMINA INTERNATI PERMANENT.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției