Magia Sărbătorilor de Iarnă a început să se simtă la Vladimirescu. Așa cum a intrat deja în tradiție, în această perioadă, când Crăciunul bate la ușă, autoritățile locale au organizat, sâmbătă, un spectacol pentru per­soanele vârstnice din comună. Astfel, începând cu ora 16, timp de două ore, Casa de Cultură a găzduit mai multe ansambluri de dansuri populare și de colindători care au încântat asistența, smulgând ropote de aplauze din partea spectatorilor care au umplut sala.
Evenimentul a început cu intonarea imnului național, moment în care toți cei prezenți s-au ridicat în picioare. Ulterior, primarul Ioan Crișan, care a făcut oficiile de prezentator, a ținut să precizeze că spectacolul a început astfel pentru a arăta că evenimentul este dedicat tuturor cetățenilor români din sală, indiferent de opțiunile politice ale fiecăruia. „Am început cu imnul pentru că aici suntem toți români, este un lucru pe care îl avem cu toții în comun și este tot ceea ce contează. În continuare, copiii și tinerii comunei vor cânta și vor dansa pentru cei trecuți de prima tinerețe“, a spus primarul.
În memoria victimelor din Colectiv
Primul moment artistic al serii a fost dedicat victimelor de la Colectiv, un grup de colindători urcând pe scenă cu lumânări aprinse, pe care ulterior le-au pus în fața spectatorilor. În condițiile în care multe momente artistice au fost susținute de copii, artiștii prezen­ți pe scenă au fost tratați în timpul sprectacolului ca niște veritabile vedete, fiind filmați și fotografiați aproape în permanență de părinții, bunicii, frații și surorile mai mari veniți să-i vadă și să-i încurajeze.
Ultima parte a spectacolului a fost dedicată muzicii folk, invitați speciali fiind Nelu Pitic, Andrei Pitic și Petre Dragoș, prima melodie, „Rugă pentru părinți”, compusă pe versuri de Adrian Păunescu, smulgând ropote de aplauze încă de la primele acorduri. „Am vrut să ne aducem aminte cum a fost când am fost și noi tineri. Pe vremea noastră, Cenaclul Flacăra era foarte apreciat de tinerii de atunci. Astfel, l-am adus în fața dumneavoastră pe domnul Nelu Pitic, care s-a format la Cenaclul Flacăra“, a ținut să mai spună primarul Ioan Crișan, care la finalul spectacolului i-a invitat pe cei prezenți la masă și i-a întâmpinat personal pe toți cei care au onorat invitația. „Putem spune că partea de muzică populară a spectacolului a fost o producție proprie, cei care au urcat pe scenă fiind membrii Ansamblului «Florile Mureșului», al Casei de Cultură Vladimirescu. Este vorba despre seniorii ansamblului și grupele de juniori și pitici. Trebuie să știți că inclusiv soliștii vocali au fost ai noștri“, ne-a declarat Crișan.

  • Enjoyed looking at this, very good stuff, thankyou . „It is well to remember that the entire universe, with one trifling exception, is composed of others.” by John Andrew Holmes.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției