Comuna Vladimirescu este o comună unde se lucrează, iar rezultatele se văd cu ochiul liber. În ultimii ani, Vladimirescu, Mândruloc, Cicir și Horia și-au schimbat înfățișarea, locuitorii având condiții asemănătoare cu cei care locuiesc în municipiu. Și lucrările continuă. Potrivit celor declarate de primarul Ioan Crișan, în momentul de față se lucrează la un garaj destinat autospecialelor ISU care deservesc întreaga zonă. „Este vorba despre o investiție de 97.000 de euro. Când va fi gata, vom avea la Vladimirescu un punct SMURD așa cum scrie la carte, cu descarcerare, garaj pentru pompieri și ambulanță. Este o investiție necesară, având în vedere că este deservită atât comuna noastră, comunele Șiria, Covăsânț, Ghioroc, Păuliș și cartierul Micălaca. La jumătatea lunii septembrie urmează să tăiem panglica”, a declarat primarul Ioan Crișan.
O altă investiție, care de data aceasta este finalizată, a constat în realizarea a încă trei kilometri de străzi în comună, care leagă partea de sud a localității Vladimirescu cu Via Carmina, Casa Prima și Via Carmina zona 5 cu DN 7. „Străzile au fost construite până la faza de asfalt, acum nemaifiind necesară traversarea localității Vladimirescu.  De altfel, trebuie spus că am burdușit, plombat și tras un strat nou de asfalt pe toate străzile din Vladimirescu”, a mai spus primarul.
Nici școlile din comună nu au fost uitate, dar nici bazele sportive. „Școala de la Horia a fost renovată atât în interior, cât și în exterior, iar la școala de la Vladimirescu se muncește la grupurile sociale. Este o investiție de 61.000 de euro ce presupune înlocuirea faianței și a întregii instalații sanitare. De asemenea, la fiecare bază sportivă din Vladimirescu, Horia și Mândruloc am construit câte o tribună. Tribuna de la Vladimirescu are 250 de locuri, iar cele de la Horia și Mândruloc câte 125 de locuri. În plus, la baza sportivă din Vladimirescu executăm lucrări de drenare a terenului de joc, ceea ce înseamnă o investiție de 95.000 de euro”, a mai spus Ioan Crișan.
Angajații bine plătiți, mai eficienți
Deși, după cum se vede, în comună s-au făcut și se fac în continuare investiții, autoritățile locale au găsit fonduri și pentru creșteri salariale, conducerea primăriei considerând că un angajat mulțumit este mult mai folositor decât unul nemulțumit. „Ne-am făcut socotelile și am ajuns la concluzia că putem respecta legea care permite creșterile salariale. Principiul legii este muncă egală, plată egală. Nu pot avea însă toți același salariu, astfel încât apar diferențieri, tot conform legii. Un alt aspect pe care l-am avut în vedere, așa cum s-a prevăzut și în lege, a fost că angajațiilor cu salarii mai mici li s-a majorat salariul cu un procent mai mare. Astfel, celor cu vechime între trei și cinci ani li s-a aplicat o majorare de 7,5%; celor cu vechime între cinci și zece ani, o majorare de 5%; s-a mai făcut un pas de 5% pentru cei cu o vechime de până în 15 ani, urmând ca celor cu vechime între 15-20 de ani și peste 20 să li se majoreze salariile cu 2,5%”, a ținut să precizeze primarul.
Un alt criteriu în funcție de care s-au crescut salariile a fost cel al studiilor. Angajații cu studii superioare de lungă durată au un salariu brut între 2.900 și 3.300 de lei, cei cu studii superioare de scurtă durată, între 2.300 și 2.700 de lei, iar cei cu studii medii, între 1.900 și 2.300 de lei. În plus, toți funcționarii publici au primit un spor de 15%, pentru că folosesc calculatorul. „Pentru personalul de conducere, secretarul comunei, șefii de servicii și compartimente s-a stabilit un salariu brut cuprins între 4.200 și 5.000 de lei, dar aceștia nu mai au dreptul la sporul de 15%. De menționat că niciunul dintre aceste salarii nu poate depăși salariul viceprimarului. La noi, următorul salariu, după cel al viceprimarului este mai mic cu 1.500 de lei”, a mai spus Ioan Crișan.
Trebuie spus că majorările salariale au făcut ca bugetul alocat plății angajaților să creascp cu 36%. Primarul susține însă că bugetul alocat investițiilor nu a fost afectat, asta cu atât mai mult cu cât, organigrama aprobată de Prefectură și Agenția Națională a Funcționarilor Publici cuprinde 65 de posturi, însă dintre acestea sunt ocupate doar 53. „Consider că dacă îi ceri omului să muncească, dacă îi dai responsabilități, trebuie să îl plă­- tești. Având în vedere că ne descurcăm cu personal mai puțin, rezultă că oamenii pe care îi avem muncesc eficient, astfel încât nu a trebuit să mai angajăm alții”, a încheiat primarul Ioan Crișan.

Recomandările redacției