primarie ZarandMultele discuţii în jurul nivelului taxelor şi impozitelor locale au făcut ca numeroase administraţii locale să aştepte finalizarea demersurilor la nivel de guvern înainte de a da startul încasărilor acestora.
După cum ne preciza clar viceprimarul Ioan Drăgan, din Zărand, aici situaţia a fost stabilită de la început: consiliul local nu a fost de acord nici în ultima şedinţă din anul trecut nici în prima din acest an cu majorarea lor.
„Consiliul Local, nu a aprobat nici în şedinţa din această lună mărirea taxelor şi impozitelor locale decât strict ce a fost obligatoriu prin lege. S-a considerat că, după atâţia ani de opoziţie, în care nu s-au primit fonduri de fel, investiţii publice fiind puţine, nivelul general de trai al localnicilor nu permite acest lucru; prin urmare, la noi încasarea taxelor s-a putut face încă din primele zile lucrătoare ale lui 2013 – dacă au fost doritori“ ne preciza vicele din Zărand.
Cât priveşte investiţiile în infrastructură, se încearcă acum, prin reali­zarea unui proiect, obţinerea de fonduri europene nerambursabile pentru asfaltarea străzilor din Zărand şi Cintei, satul aparţinător. Administraţia locală a reabilitat de-a lungul anilor străzile doar prin pietruire iar acum se insistă puternic pentru obţinerea de fonduri UE pentru asfaltarea celor 16,5 km de drumuri din Zărand şi a celor 14,2 km  de drumuri din Cintei, după cum ne spunea viceprimarul zărăndan.

Recomandările redacției